Search
Close this search box.

Odbačena krivična prijava Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića. Razlozi za odbacivanje krivične prijave još nisu poznati.

„Ova odluka još nije pravosnažna, jer Štajnfeld ima pravo da podnese prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu,“ rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Punomoćnik Štajnfeldove, advoakt Božo Prelević rekao je za Tanjug da će sigurno uložiti prigovor na ovu odluku tužilaštva.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld prvo je svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a onda je u javnosti iznela tvrdnje da ju je silovao „moćnih iz filmske industrije“. Tek mesecima kasnije je policiji prijavila da ju je 2012. godine silovao stariji kolega – inače poznati glumac Branislav Lečić.

I Lečić i Štajfeldova su u martu ispitani i saslušani povodom tvrdnji glumice.

„To se desilo 7. maja 2012. godine, bili smo zajedno u predstavi „Dnevna zapovest“ u Beogradskom dramskom, mi smo radili aktivno zajedno… Išli na gostovanja, družili se. I u jednom momentu on je predložio da se vidimo, htela sam da mi da neki potpis, to je bila jedna potpuna nebuloza, naravno, mi smo se viđali često, nije bilo prvi put da sednem sa njim u kola… On je mene te noći, na moje moljenje i plakanje i na moje ne, on je mene odveo negde gde ja nisam znala gde sam, gde ja nisam mogla da izađem iz tog prostora, to je bilo van Beograda, negde na obroncima Beograda, ja ne znam gde je to bilo, usred noći… I tamo me je mučio, i tamo me je silovao. Ja sam govorila ne, neprestano, dok god sam mogla,! rekla je Štajnfeld na saslušanju u Tužilaštvu.

POSLEDNJE VESTI