Connect with us

Promocija knjige ‘Putujte sa Pijem’ i panel-predavanje ‘Putovanje kroz rani razvoj’Knjige

Promocija knjige ‘Putujte sa Pijem’ i panel-predavanje ‘Putovanje kroz rani razvoj’

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Knjiga 'Putujte sa Pijem' (foto: PR)

Knjiga ‘Putujte sa Pijem’ (foto: PR)

Rani razvoj i njegov značaj je veoma popularna tema među roditeljima, ali i svima koji se profesionalno bave decom uzrasta do 7 godina. Postojeća istraživanja sve više ukazuju na to da je period do sedme godine najvažniji u odrastanju deteta, kako za njegov intelektualni, tako i za emocionalni i fizički razvoj.

U skladu sa tom tematikom, u četvrtak, 2. marta 2017. godine, od 18h, u ogranku Biblioteke grada Beograda „Vladan Desnica“ (I sprat Sava Centra), održaće se promocija knjige za decu „Putujte sa Pijem“, a kao prateći deo programa predviđeno je da se održi panel-predavanje na temu „Putovanje kroz rani razvoj“. Tim povodom prisutnima će dobrodošlicu poželeti Jelena Marković, načelnica Odeljenja biblioteka Novi Beograd i Dragana Vukajlović Krstović, autorka knjige.

Nakon uvodnog dela uslediće panel-predavanje, a moderatorka pomenutog panela biće autorka knjige za decu „Putujte sa Pijem“, Dragana Vukajlović Krstović, dugogodišnja IT preduzetnica, NLP Master i instruktor Razvoja pokreta.  Dragana je ovom panel diskusijom, pored promocije knjige, želela da ukaže na važne teme koje interesuju roitelje i da pokrene diskusiju o značaju čitanja sa decom, emocionalnom i fizičkom razvoju i pravilnoj ishrani dece, koje su i fokus same priče glavnog junaka knjige Pija.

“Vodim se načelom ‘Kvalitet našeg života je određen kvalitetom naše komunikacije’. Želja mi je da deca od najmlađih dana uče o prepoznavanju emocija, i sopstvenih i tuđih, o kvalitetnoj komunikaciji, pravilnoj ishrani i važnosti fizičke aktivnosti. Deca jesu vizuelni tipovi, ali čuju mnogo više nego što mislimo. I zato – čitajmo im”, izjavila je Dragana Vukajlović Krstović.

DVK

Dragana Vukajlović Krstović, autorka knjige ‘Putujte sa Pijem’ (foto: PR)

Tokom panela prisutnima će se obratiti i sledeći panelisti, koji će dati svoje mišljenje o temama iz određene oblasti:

 1. Angelina Radulović – novinarka, osnivač bloga Maminsvet.rs
  Tema: Značaj čitanja sa decom i njegovi benefiti koji utiču na razvoj deteta
 1. Milica Lava Nikolić – NLP Master Trainer & Coach
  Tema: Važnost komunikacije i saosećanja u sklopu emocionalnog ranog razvoja
 1. Dejan Ilić – majstor aikidoa i borilačkih veština, osnivač Razvoja pokreta.
  Tema: Značaj fizičkog razvoja u ranom periodu
 1. Tatjana Popović – Certified Health Coach
  Tema: Šta je pravilna ishrana za decu u ranom razvoju i kako utiče na dalji razvoj i buduće navike u ishrani?

“Način kako komuniciramo sa svojom decom od najranijeg detinjstva razvija kod njih saosećanje i sposobnost da se na pravi način ophode sa sobom i drugim ljudima. Pod pojmom komunikacija ne mislimo samo da verbalnu komunikaciju, već i na ponašanje roditelja koje deca stalno prate i upijaju. Deca uče iz onoga što vide, pa je važno da prvo roditelji osveste načine kako se ophode prema sebi, a zatim da to učenje prenesu i na svoju decu. Na ovom panelu čućete kako da budete pravi primer svojoj deci i podržite ih da rastu u srećnu decu punu samopouzdanja”, istakla je Milica Lava Nikolić.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Loading...

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne propustite

To Top