Prati nas

Tetovaže i gejevi zabranjeni na TV: Kina nije emitovala evrovizijske nastupe Albanije i Irske!

Evrovizija

Tetovaže i gejevi zabranjeni na TV: Kina nije emitovala evrovizijske nastupe Albanije i Irske!

Cenzura je jaka u Kini Eurovision.tv

Evrovizija je televizijski fenomen koji prelazi granice Evrope, pa se tako emituje u čitavom svetu. Popularna je i u Kini, gde je prenosi nacionalni emiter Mango TV.

Ipak, prvo polufinale ovogodišnjeg muzičkog takmičenja emitovano je za blagim zakašnjenjem i nekoliko izmena. Iako je u utorak nastupalo 19 zemalja, Kina je odlučila da cenzuriše nastupe Albanije i Irske, jer krše tamošnje zakone.

Albaniju je predstavljao Eugent Bushpepa sa pesmom Mall, no njegov nastup je uklonjen zbog nedavne regulacije po kojoj umetnici i glumci sa tetovažama ne smeju da se pojavljuju na televiziji. Državni sekretarijat za novine, izdavaštvo, radio, film i televiziju zabranjuju pojavljuvanje glumaca sa tetovažama, kao i onih koji predstavljaju hip hop kulturu, sub-kulturu i dekadentnu kulturu.

I nastup Irske je zabranjen, jer kineska televizija ne sme da emituje istopolne veze na televiziji. Ryan O’Shaughnessy izveo je pesmu Together, tokom koje su muški igrači plesom pričali priču o svojoj vezi.

“Nijedna TV serija ne sme da prikazuje nenormalne seksualne veze i ponašanja, poput incesta, istopolnih veza, seksualnih perverzija, seksualnih napada i slično,” navodi se u regulativi kineskih vlasti.

Cenzura je stigla i zastavu duginih boja, koja predstavlja LGBT populaciju: u ko god da je u publici mahao ovom zastavom, u programu kineske televizije bio je cenzurisan.

 

2 komentara

2 Comments

  1. nemam ime

    11. 05. 2018. at 00:41

    Boze zamisli da budes toliko retardiran da svrstaš istopolni odnos sa seksualnim napadom ili incestom..

  2. Adora

    11. 05. 2018. at 02:16

    EBU (Evropska prenosna unija) je skoro objavila da je raskinula ugovor sa Mango TV i od sad im je zabranjeno prenositi Evrosong, tako im i treba.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Evrovizija

To Top