Evrovizijski skandal: Hrvatskoj uvalili već postojeću rumunsku pesmu?!

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Priče o plagijatima javljaju se svake godine pred Evroviziju, a ove godine u centru pažnje je hrvatska pesma na popularnom muzičkom takmičenju.

Numera Crazy koju izvodi Franka Batelić neodoljivo podseća – zapravo, potpuno je identična, kao pesma rumunskog pevača Gueza, koja se zove Ceea ace iubim.

On je svoju pesmu objavio 24. februara, dok je Franka dva dana kasnije objavila tizer pesme, a celu pesmu tek 7. marta. Ona je potpisana kao tekstopisac, dok je kompozitor numere Branimir Mihaljević, ali…

… ni to nije tačno. U izjavi za jedan evrovizijski sajt, Guaz je objasnio da je numeru kupio još 2017. godine od ukrajinskog producenta Denzela Beatsa„Danas sam stvarno ušao u istoriju, vidimo se za par dana,“ napisao je on na Facebooku.

Evrovizijska pravila nalažu da numera ne sme biti javno izvođenja pre 1. septembra prethodne godine a da javno može biti objavljena samo u zemlji učesnika, zatim ne može imati semplove drugih pesama, niti da bude obrada već postojeće numere. Sve pesme moraju biti originalne kompozicije. Da li će biti diskvalifikacije ili ne, ostaje da se vidi.

UPDATE: 31/3: Menadžer hrvatske pevačice oglasio se u izjavi za RTL i demantovao da je pesma ukradena. „Pesma Crazy je autorsko delo teama Karpo medija, na kojoj je, uz Branimira Mihaljevića, produkciju radio Denis Mevlja, poznat i pod umetničkim imenom Denzel Beats, a tekst i vokalne dionice radila je Franka. Na razvoju pesme, u saradnji s HRT-om intenzivno se radi od decembra. Izvođač koji je iskoristio pesmu Crazy kao podlogu za svoju rap obradu, potpisao je Denzel Beatsa (Denis Mevlja). Instrumentalna i karaoke verzija pesme je dostupna na svim javnim muzičkim platformama, pa se veselimo novim zanimljivim verzijama. Vidimo se u Portugalu,“ rekao je on.

Poslušajte obe numere u nastavku:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=109&v=0YeP3liZhoU

POSLEDNJE VESTI