Prati nas

U susret Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, glasno Reci NE nasilju u porodici!

Sponzorisana vest

U susret Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, glasno Reci NE nasilju u porodici!

Avon-logo

Prepoznajući porodično nasilje kao jedan od najvažnijih problema našeg društva koji zahteva hitno rešavanje, kompanija Avon je 2008. godine u Srbiji pokrenula kampanju „Reci NE nasilju u porodici” sa ciljem da se aktivno suprotstavi nasilju nad ženama i nasilju u porodici.

Poražavajući podaci koji pokazuju da je broj žrtava nasilja u porodicama u Srbiji u porastu i da je svaka druga žena u Srbiji u jednom trenutku bila žrtva nekog vida porodičnog nasilja (fizičkog, psihičkog, seksualnog, ekonomskog), nametnuli su potrebu da se skrene pažnja javnosti na ovaj problem.

Vođeni pre svega potrebama žena koje trpe nasilje, u okviru kampanje „Reci NE nasilju u porodici”, Avon je sa posebnom posvećenošću i emocijama realizovao akcije podizanja svesti, edukacije i prevencije. Istovremeno, realizovani su i programi koji pružaju direktnu pomoć žrtvama porodičnog nasilja. Donacijama sigurnim kućama u gradovima u Srbiji, Avon je doprineo da žene i deca, žrtve porodičnog nasilja, dobiju sigurno utočište i priliku za novi početak. Sredstva su prikupljena putem prodaje posebno dizajniranih proizvoda za hrabrost, koji su dostupni u Avon brošurama.

Svaka druga žena u Srbiji je žrtva psihičkog nasilja, a svaka četvrta je bar jednom u životu bila izložena fizičkom nasilju u porodici. I vi možete biti deo naše velike borbe i podrške Avon Fondaciji za žene. Pokažite saosećanje i recite NE nasilju u porodici noseći narukvicu, minđuše ili ogrlicu ukrašenu simbolom hrabrosti. Celokupan prihod od prodaje proizvoda sa ovim simbolom biće namenjen donaciji za još jednu sigurnu kuću u Srbiji kojoj je sugirnosni sistem neophodan.

Kompanija Avon posvećena je lepoti i nezi žena, ali je od svog osnivanja pre više od 128 godina vodila računa i o njihovom osnaživanju i razvoju. Danas je jedan od lidera u industriji lepote i jedan od vodećih kompanija direktne prodaje u svetu koja posluje u više od 100 zemalja sveta. Istovremeno, sa izuzetnom posvećenošću bavi se filantropijom kako bi dala svoj doprinos rešavanju nekih od gorućih ženskih pitanja. Avon Fondacija je do danas prikupila i donirala više od 815 miliona USD u preko 50 zemalja sveta, kako bi ženama širom sveta pomogla u borbi protiv raka dojke i nasilja u porodici.

Loading...


Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top