Connect with us

‘Una Saga Serbica’ oduševila publiku u Sava Centru!Događaj

‘Una Saga Serbica’ oduševila publiku u Sava Centru!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Oduševili prisutne! (foto: Darko Mansić)

Oduševili prisutne! (foto: Darko Mansić)

Plesna trupa Una Saga Serbica je oduševila prisutne koncertom Sava Centru! 

Prisutnima su se predstavili projektom „Igre i zvuci Balkana“ koji uz prilično modernizovanu narodnu muziku, vizuelne impresije i trodimenzionalne efekte prikazuje folklor Srbije i Balkana na moderan način.

Fantastični kostimi i zahtevni baletski pokreti uz dodatne efekte izazivali su povike i oduševljenja impresionirane publike, ali i po koju suzu radosnicu. Mladi plesači razigrali su se na velikoj sceni izvodeći osamnaest koreografija.

Bilo je potrebno mnogo živaca, truda, znoja i rada da bi svi bili izjednačeni na sceni i da se 50 plesača kreće kao jedno. Osim igračkog iskustva, potrebno je i da imate osećaj za timski rad, jer osim koraka veliku ulogu igraju pozicije igrača da biste doživeli kompletan doživljaj. Članovi ove plesne trupe su uglavnom učenici ili bivši učenici baletskih škola i odseka za folklor i balet kao i igrači Narodnog pozorišta i Kulturno umetničkih društva iz Beograda. U ovogodišnjem spektaklu ste imali priliku da vidite nešto bogatiji koncert u odnosu na prošlu godinu jer smo imali i bubnjare Dragoljuba Đurića, kao i par novih koreografija i dostra izmenjenih vizuelnih efekata” izjavio je za naš sajt Vojislav Tomić koji je završio baletsku školu odsek folklor, inače bivši član ansambla “Kolo” i KUD “Frula”.

Za ceo šou su zaslužni Svetozar Krstić, Ana Jankivić Krstić, Elena Gromilić, Nebojša Gromilić, Mirko Knežević i reditelj Boško Đorđević.

Spektaklu su prisustvovali Seka Aleksić sa suprugom Veljkom Piljikićem, glumica Katarina Marković i glumac Aleksandar Srećković Kubura.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Loading...

Pročitaj ceo tekst
Oglas
Povezane vesti
Ostavite komentar

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne propustite

To Top