Prati nas

‘Una Saga Serbica’ oduševila publiku u Sava Centru!

Događaj

‘Una Saga Serbica’ oduševila publiku u Sava Centru!

Oduševili prisutne! (foto: Darko Mansić)

Oduševili prisutne! (foto: Darko Mansić)

Plesna trupa Una Saga Serbica je oduševila prisutne koncertom Sava Centru! 

Prisutnima su se predstavili projektom „Igre i zvuci Balkana“ koji uz prilično modernizovanu narodnu muziku, vizuelne impresije i trodimenzionalne efekte prikazuje folklor Srbije i Balkana na moderan način.

Fantastični kostimi i zahtevni baletski pokreti uz dodatne efekte izazivali su povike i oduševljenja impresionirane publike, ali i po koju suzu radosnicu. Mladi plesači razigrali su se na velikoj sceni izvodeći osamnaest koreografija.

Bilo je potrebno mnogo živaca, truda, znoja i rada da bi svi bili izjednačeni na sceni i da se 50 plesača kreće kao jedno. Osim igračkog iskustva, potrebno je i da imate osećaj za timski rad, jer osim koraka veliku ulogu igraju pozicije igrača da biste doživeli kompletan doživljaj. Članovi ove plesne trupe su uglavnom učenici ili bivši učenici baletskih škola i odseka za folklor i balet kao i igrači Narodnog pozorišta i Kulturno umetničkih društva iz Beograda. U ovogodišnjem spektaklu ste imali priliku da vidite nešto bogatiji koncert u odnosu na prošlu godinu jer smo imali i bubnjare Dragoljuba Đurića, kao i par novih koreografija i dostra izmenjenih vizuelnih efekata” izjavio je za naš sajt Vojislav Tomić koji je završio baletsku školu odsek folklor, inače bivši član ansambla “Kolo” i KUD “Frula”.

Za ceo šou su zaslužni Svetozar Krstić, Ana Jankivić Krstić, Elena Gromilić, Nebojša Gromilić, Mirko Knežević i reditelj Boško Đorđević.

Spektaklu su prisustvovali Seka Aleksić sa suprugom Veljkom Piljikićem, glumica Katarina Marković i glumac Aleksandar Srećković Kubura.


Loading...
Pročitaj ceo tekst
Pročitaj i ovo:
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top