Search
Close this search box.

Ana Ivanović završila tenisku karijeru

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

(foto: Instagram.com/anaivanovic)

Teniserka Ana Ivanović objavila je u danas da završava igračku karijeru u 29. godini.

Ana je odlučila da se više ne takmiči na teniskim turnirima i da se nakon 13 godina karijere penzioniše. To je objavila danas na svojoj Facebook stranici.

„Hvala svima koji su se uključili na moju stranicu. Imam veliku vest da vam saopštim. Nigde još nisam objavila, jer smatram da vi zaslužujete prvi to da čujete.

Šta je u pitanju? Ne postoji drugi način da ovo kažem – odlučila sam da se penzionišem iz profesionalnog tenisa. Ovo je bila teška odluka, ali ima mnogo toga da se proslavi. O tenisu sanjam od svoje pete godine, kada sam videla Moniku Seleš na televiziji.

Moji dragi roditelji su uvek bili uz mene, sve dok nisam postala prva teniserka sveta i osvojila Rolan Garos 2008. godine.

Dostigla sam visine o kojima nikada nisam sanjala. Osvojila sam 15 WTA titula, igrala još tri Gren Slem finala, finale Fed Kupa.

Odigrala sam toliko nezaboravnih mečeva. Ali da biste ostali na tim visinama, potrebno je da budete 100% spremni. Moju karijeru obeležio je veliki broj povreda, i moram istaći da ja mogu da igram samo ako sam na svojim najvišim standardima. A to više nisam u mogućnosti.

Tenis je uvek bio moja ljubav, ali toliko sam uzbuđena povodom onoga što dolazi. Biću ambasador sporta i zrdavog života.

Ne budite tužni, ostanite optimistični kao i ja. Moja ljubav i moje veliko hvala svima vama koji ste mi pomogli da živim najlepši mogući život“, rekla je Ana u poruci.

Ana će od sada biti posvećena porodici i suprugu Bastianu Schweinsteigeru.

Želimo joj puno uspeha!

POSLEDNJE VESTI