in

Ana Mihajlovski progovorila o borbi protiv tumora dojke


Ana Mihajlovski pre izvesnog vremena suočila se sa opakom bolesti: ona je u predelu dojke napipala izraslinu, nakon čega se brzom reakcijom izborila sa tumorom dojke.

„Rak je moj najveći strah, baš kao i mom najboljem prijatelju i mi to zovemo „ona reč koja se nikada ne izgovara“. Lekari mi nisu rekli da moram da idem na hitnu operaciju, već da to „mora da leti“. A ja sve što mogu danas, ne ostavljam za sutra“, izjavila je Ana.

„Tumor je bio prevazišao veličinu za praćenje, sve je išlo brzo. Ništa se ne zna dok se ne uradi histopatološki nalaz. Mada, kada su lekari rekli „Benigno je, veruj“, nikakav strah nisam imala“, dodala je ona.

„Nisam razmišljala ni o čemu, imala sam sjajno društvo. Nisam krivila sebe, zapravo, bila sam besna na sebe zato što se nikada nisam pregledala, što je izuzetno neodgovorno. Ne samo prema sebi već i prema celoj porodici. Zato bih bila najsrećnija da barem nekoliko žena izvuče pouku iz nog primera. Ja jesam, i veoma sam svesna da je moglo i da ne bude tako, da je tumor mogao da bude maligne prirode, da sam mogla da zakasnim. Zato je bitno da se kontrolišemo već od dvadesete godine“, ispričala je ona u intervjuu za Gloriju.