Barack Obama dirljivim oproštajnim govorom rasplakao porodicu

Obama oduševio porodicu govorom (foto:Instagram/michelleobama)

Da i političari umeju da pokažu emocije i da im nije problem da ih dirljivo iskažu u javnosti, sinoć je pokazao sada odlazeći predsednik Amerike Barack Obama, i oduševio sve, a najviše svoju porodicu koja ga je sa suzama u očima podržala i pomno slušala.

U jednosatnom govoru koji je održao u Čikagu, pre konačnog napuštanja Bele kuće, njegov fokus je ovoga puta bio na zahvalnosti najbližim saradnicima koji su ga podržavali tokom njegovog osmogodišnjeg obavljanja dužnosti predsednika – njegovoj porodici. Iako su mnogi očekivali da će se to odnositi na službenike i političare, posvetio je svoje trenutke da pošalje snažnu poruku svojoj supruzi Michelle, a potom i svojim ćerkama.

„Michelle LaVaughn Robinson, devojka Southsida“, započeo je Obama i već u prvim momentima praćen ovacijama, nastavio: „U proteklih 25 godina, nisi bila samo moja žena i majka moje dece, već i moj najbolji prijatelj“, a suze su potekle niz obraze predsednika, ali i njegove 18-godišnje ćerke Malie, i između ostalog dodao: „Načinila si Belu kuću mestom koje pripada svakome. Meni si učinila ponosnim. Zemlju si učinila ponosnom“.

Obratio se i svojim dvema ćerkama: „Malia i Sasha, pod neverovatnim okolnostima, postale ste dve izuzetne mlade dame, pametne i prelepe, ali što je još važnije, ljubazne i dubokoumne, i pune strasti. Tako ste lako svih ovih godina nosile teret življenja pod punom pažnjom javnosti. Od svega što sam uradio u životu, najponosniji sam na to što sam vaš otac.“

A photo posted by Barack Obama (@barackobama) on
Kako navodi CNN, Obama je sam napisao svoj govor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI