Pet sjajnih stvari koje je Michelle Obama otkrila kod Oprah Winfrey

Kako je 19. decembra Trumpova pobeda postala konačna, vreme je da se u Belu kuću useli novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

Barack Obama i njegova porodica su u procesu napuštanja velelepnog imanja u Vašingtonu i, gostujući u ponedeljak uveče kod Oprah Winfrey, Michelle Obama se osvrnula na poslednjih osam godina zajedničkog života sa prvim čovekom Amerike.

Ponosna mama, koju su mediji proglasili „najkul“ prvom damom ikada, otkrila je detalje o svojim mezimicama, Malii i Sashi, gostovanju u emisiji Carpool Karaoke, kao i o zavidnoj garderobi koju je nosila tokom ovih osam godina svakodnevnog pojavljivanja u javnosti.

Iako ovaj predsednički par, u poređenju sa svojim prethodnicima, važi za najopušteniji i najotvoreniji, postoji dosta stvari koje smo o njima saznali tek u sinoćnjem intervjuu.

Michelle, Barack i Oprah Winfrey (foto: Official White House Photo by Pete Souza) Pet stvari koje smo otkrili o Michelle Obama:

1. Saoseća sa mladima u Holivudu…

Michelle je uspeh koji je postigla kao prva dama pripisala svojoj zrelosti, odnosno tome što je popularnost stekla u kasnim godinama, a ne kao većina zvezda u ranom periodu života.

’’Uvek sam govorila sebi da bi ovo bilo teško da imam 20 ili 30 godina. Zato saosećam sa mladim poznatim ličnostima. Moraš da budeš dovoljno odrastao da bi prepoznao i pronašao sebe u svemu tome, a za to treba vremena“, rekla je Obama.

2. …ali ne toliko sa žalbama svoje dece.

Nije lako odrastati pod budnim oko čitave nacije, pa i sveta, ali to ne znači da su roditelji ćerkama omogućili specijalni tretman. Naravno, prva dama se postarala da se Malia i Sasha „osećaju normalno“, ali kada bi počele da očajavaju zbog stalnog prisustva obezbeđenja i tajne službe, Michelle nije imala problema sa postavljanjem stvari u perspektivu: „Kao što stalno podsećam svoje devojčice, to nije pravi problem, već problem više klase. Nismo mogli da saosećamo sa njima, imajući u vidu odakle Barack i ja dolazimo. Bila sam u fazonu ‘devojko, živiš u Beloj kući, nemaš pravo da se žališ na to'“, objasnila je.

Porodica Obama (foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) 3. Kandidatura 2020. godine? Ne tako brzo.

Iako se rado priseća svojih godina provedenih u Beloj kući i kaže da je to divan period njenog života, Michelle nema nameru da se tamo vraća četiri godine kasnije. Na Oprahino pitanje hoće li se kandidovati na sledećim izborima 2020. godine, kratko i jasno je odgovorila: „Ne, ne.“

Zatim je objasnila javne spekulacije o njenim političkim aspiracijama, dodavši: „Ja ne izmišljam stvari. Da sam zaista zainteresovana za to, rekla bih. Ne verujem u igranje igrica. To jednostavno nije nešto što bih radila. Mislim da ovo takođe govori o činjenici da ljudi ne shvataju koliko je taj posao zaista težak. Ne možeš samo da opušteno zamoliš svoju porodicu da to rade ponovo.“

4. Uživaće na više nego potrebnom odmoru od 20. januara.

Barack je obavestio Oprah da će, pre nego što se upute ka Vašingtonu, gde Sasha pohađa srednju školu, otići na odmor koji svi dugo priželjkuju, i to „negde gde je toplo“.

Michelle je, na pitanje kako će iskoristiti odjednom prazan raspored, prihvatila Oprahinu ponudu za glamping (glamurozno kampovanje), ali samo pod uslovom da Oprah bude šef putovanja! „Hoću, upiši me!“, odgovorila je, pa dodala: „Oprah i Michelle na Yosemite putu.“

5. Njen i Barackov brak je jači nego ikada.

Uprkos predsedništvu i konstantnim usponima i padovima, Michelle je rekla da je svaka prepreka na koju su naišli dodatno zbližila par.

„Jedina osoba koja ima predstavu o tome šta je sve ovo, o prednostima i manama i svemu kroz šta prolazite je vaš partner“, zaključila je.

Nakon jednog od poslednjih intervjua kao prvi par Amerike, komentari publike upućeni Obama porodici bili su jasni:

Nemojte se nikada promeniti!

Michelle i Barack Obama
Michelle i Barack Obama (foto: Flickr/WhiteHouse)

2 Responses

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI