in

Ben Affleck prvi put iskreno o zavisnostima


Ben Affleck godinama se već bori sa bolestima zavisnosti, zbog čega je neretko na raznim klinikama za odvikavanje.

Američki glumac prvi put se oglasio javno ovim povodom, nakon što je završio tretman dug 40 dana u jednoj klinici te vrste. U dugoj poruci, koju je ostavio na Instagramu, zahvalio se svima na podršci koju mu mesecima pružaju.

„Ove nedelje završio sam četredesetodnevnu terapiju odvikavanja od alkohola. Podrška koju su mi pružili porodica, kolege i obožavatelji znači mi više nego što mogu rečima objasniti. To mi je dalo snagu i ohrabrenje da podelim svoj problem s drugima. Borba s bilo kojom zavisnosti duga je i teška borba. To je večita obaveza. Borim se za sebe i porodicu,“ kaže Affleck i otkriva zbog čega mu je drago što izlazi sa svojom pričom u javnost.

„Toliko mi se ljudi javilo na društvenim mrežama o njihovim zavisnostima. Tim ljudima želim da kažem hvala. Vaša je snaga inspiriše i podupire me na načine na koje nisam znao da su mogući,“ dodao je.

„Činjenica da nisam sam pomaže. Ako imate problem, potražite pomoć jer je to znak hrabrosti, a ne slabosti. Nadam se da će moj primer pomoći svima s istim problemom,“ rekao je Ben i dodao da nastavlja sa oporavkom.

Iako su razvedeni, najveća podrška u oporavku glumcu je bivša žena Jennifer Garner, sa kojom ima troje dece: Violet, Seraphinu i Samuela.