Search
Close this search box.

Bivši muž Naye Rivere pokrenuo tužbu zbog njene tragične smrti

Ryan Dorsey, bivši suprug glumice Naye Rivere, koja se utopila tokom izleta sa sinom, pokrenuo je tužbu protiv okruga Ventura u Kaliforniji, gde se nesreća dogodila. Tužbu je podneo u ime njihovog petogodišnjeg sina Joseya, tvrdeći da je smrt njegove bivše supruge mogla da se spreči.
U tužbi je, prenosi Fox News, navedeno kako glumicu nisu “informisali i upozorili na opasne uslove na jezeru Piru, gde je iznajmila čamac”. Navode da je proces iznajmljivanja trajao par minuta, a niko od službenika nije Nayu upozorio na moguće opasne uslove poput jakih struja i vetra. Iako je glumici ponuđen prsluk za spasavanje, ona ga je odbila, a zaposleni ga je ipak stavio u čamac, u tužbi je spomenuto da to nije dovoljno. “Nisu je upozorili da mora da nosi prsluk za spasavanje, te su ga samo ubacili u čamac. Inspekcija je pokazala da čamac nije bio dovoljno opremljen za slučaj nesreće, a postoji zakonska odredba da to moraju da osiguraju”, stoji u tužbi.
“U čamcu nije bilo sigurnosnih merdevina, užeta, sidra, radija, ni bilo kakvih drugih sigurnosnih mehanizama koji bi sprečili da osoba tokom plivanja bude odvojena od čamca”, dodato je. Podsetimo, glumica Naya Rivera nestala je 9. jula dok se na jezeru vozila čamcem sa četvorogodišnjim sinom, javljaju američki mediji. Naya, kojoj su bile 33 godine, iznajmila je čamac kako bi otišla na jezero sa sinom Joseyem. Dete je pronađeno samo u čamcu i ispričalo je spasiocima da je “mama otišla da pliva i nije se vratila”. Nakon višednevne potrage, policija je pronašla telo glumice pet dana kasnije. Nesreća se dogodila na jezeru Piro u nacionalnom parku u blizini Los Anđelesa.

POSLEDNJE VESTI