Bizarno: Patike punjene svetom vodicom postale hit u svetu

Američka kompanija osmislila je kreativno rešenje za vernike koji žele da im i obuća govori koliko su posvećeni veri – patike ispunjene svetom vodicom koju je blagoslovio sveštenik. Patike koje nose naziv ‘Jesus shoes’ (‘Isusove patike’) kompanije MSCHF iz Bruklina rasprodate su dok ste rekli “amin”.

Dizajn patika je rađen po uzoru na popularni AirMax, ali je providan deo đona ispunjen vodom iz reke Jordan koja je obojena plavom bojom kako bi se još više istakao svetovni aspekt obuće.

Postoji još nekoliko verskih elemenata na njima – citati iz Biblije i crvene kapljice koje simbolizuju Isusovu krv na jeziku patika. Sve je upotpunjeno zlatnim krstom koji je razapet na pertlama patika.

Na zvaničnoj strani kompanije patike se reklamiraju pod sloganom: ‘Isusove cipele. Hodajte po vodi!’ a cena im je oko 320 hiljada dinara!

Kako je rekao vlasnik kompanije i jedan od kreatora patika za “New York Post”, ideja je bila da se istakne apsurdnost spajanja stvari koje su nespojive. Daniel Grinberg je objasnio da su tražili najbizarnije i najsmešnije ideje o kombinovanju kulturnih i verskih elemenata, pa su došli na ideju “kako bi bilo sarađivati sa Isusom Hristom’.

“Isusove patike” izazvale su oprečne i burne rekacije na društvenim mrežama. Patike su nazvane bogohuljenjem, a sa druge strane ideja o patikama sina božijeg izmamila je smeh pojedinim korisnicima društvenih mreža, prenosi Žena.

https://www.youtube.com/watch?v=vrXVRPO-Pz0

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.