Crna Gora traži izvinjenje od zvaničnika Evrovizije!

'Zahtevamo hitno izvinjenje zbog neprijatnosti!' (foto: Reuters)
‘Zahtevamo hitno izvinjenje zbog neprijatnosti!’ (foto: Reuters)

Radio Televizija Crne Gore nije dobila nikakvo zvanično obaveštenje o poništenju crnogorskih glasova na nedavno održanom takmičenju za pesmu Evrope, te stoga iz te medijske kuće zahtevaju što hitniji odgovor od zvaničnika Evrovizije i izvinjenje zbog ovakvih neprijatnosti.

“Nažalost, još uvek nemamo ni zvaničnu, ni nezvaničnu informaciju o tome koji su razlozi ovakve odluke koju doživljavamo kao svojevrsni pritisak na našu zemlju i predstavnika na Eurosongu. U pitanju je kontinuitet pritisaka, koji je započeo razgovorom generalnog sekretara referentne grupe ESC sa nasim šefom delegacije i optužbom o navodnom dogovoranju poena sa drugim delegacijama, o čemu je naš predstavnik zvanično i obavestio izvršnog producenta ESC Jan Ola Sanda i zatražio njegovu zaštitu”, izjavio je direktor RTCG Rade Vojvodić.

(foto: wiwibloggs.com)

Podsećanja radi, glasovi Makedonije i Crne Gore diskvalifikovani su pošto je otkriveno da su ove države svih 100 posto glasova koje su podelile takmičarima dobile putem sms glasanja, umesto da ukupan zbir poena bude podjednak odnos glasova žirija i publike – po 50 procenata.

“Kome i zašto je potrebna ovakva vrsta pritiska na Crnu Gora koja dve godine za redom, na iznenađenje svih, ostvaruje plasman u finale, nije nam jasno, te zato tražimo što hitniji odgovor od zvaničnika ESC, kao i izvinjenje zbog neprijatnosti koje je doživela naša zemlja i njeni predstavnici na Eurosongu, članovi žirija, kao i naša kuća”, završio je Vojvodić.

Crnogorski predstavnik na ovogodišnjoj Evroviziji je bio Knez, koji je u finalnom takmičenju osvojio 13. mesto, što je najveći plasman koji je Crna Gora imala još od 2006.

Povezane vesti