Veliko finale: Bojana Stamenov favorit publike i novinara

Bojana među favoritima! (foto: Novosti)
Bojana među favoritima! (foto: Novosti)

Za pobedu na večerašnjoj 60-oj pesmi Evrope boriće se 27 zemalja, među kojima je i naša predstavnica Bojana Stamenov, sa pesmom Beauty Never Lies.

Bojana je fanovima Evrovizije i novnarima glavni favorit za pobedu, a kako kladionice ukazuju, velike šanse imaju i švedski predstavnik Måns Zelmerlöw, zatim italijanski trio Il Volo, kao i Ruskinja Polina Gagarina.

Hoće li Bojana biti nova Conchita Wurst? (foto: Independent)

Naša predstavnica će nastupiti u finalu pod rednim brojem 8, a početak finalne večeri otvoriće Slovenija, a zatvoriti Italija, a u njemu učestvuju Francuska, Izrael, Estonija, Velika Britanija, Jermenija, Litvanija, Srbija, Norveška, Švedska, Kipar, Australija, Belgija, Austrija, Grčka, Crna Gora, Nemačka, Poljska, Letonija, Rumunija, Španija, Madjarska, Gruzija, Azerbejdžan, Rusija, Albanija.

Tokom jučerašnjeg dana održane su i poslednje probe za finale i to pred stručnim žirijem, koji će, zajedno sa SMS glasovima publike, u odnosu pola – pola, odlučivati pobednika.

Po prvi put na ovom izboru za najbolju pesmu Evrope, šansu da se ravnopravno takmiči, imaće i Australija, koja već nekoliko decenija prati Evroviziju i to sa svojim predstavnikom Guyom Sebastianom.

Šef delegacije Srbije na Pesmi Evrovizije Saša Mirković ocenio je da je Bojana Stamenov pobednica po popularnosti.

Nema veliku tremu pred nastup (foto: Eurovision.tv)
Nema veliku tremu pred nastup (foto: Eurovision.tv)

“Mislim da će to biti dobar projekat koji će Evropa dobiti od srpskih izvođača – nadam se dve pobednice Evrovizije, ako ne onda bar jedne zvanične pobednice i jedne pobednice po popularnosti. Za mene je lično svako od nas  drugačiji i različit na svoj način. To može da bude poruka Evropi da je Srbija drugačija ili različita od njih, ali da smo tu, da postojimo i da treba da budemo deo EU”, izjavio je Saša za Tanjug, dodajući, da kao njen producent, već priprema Bojanu za koncerte po većim gradovima Evrope.

Pored producenta, izjavu je dao i kompozitor pesme Vladimir Grajić Graja, koji je najavio da uoči završnice, očekuje veliku borbu.

“Mi smo u Beč došli s ciljem da udjemo u finale. Govorili smo od početka da je naš prvi i osnovni cilj da udjemo u finale. Sada kada smo u finalu imamo neke druge ciljeve, što je logično. Pomerili smo lestvicu”, najavio je on.

Ne propustite večerašnje finale na RTSu 1, u 21:00 i budite uz našu predstavnicu.

Povezane vesti