Da li je i Jack mogao da se spasi u ‘Titaniku’: James Cameron ima odgovor

Dsa li je i Jack mogao da se spasi na kraju filma? (foto: Universal)

James Cameron progovorio je konačno o eksperimentu sprovedenom u emisiji MythBusters, a koji je dokazao ono što su godinama tvrdili mnogi fanovi filma: da je na dasci zaista bilo mesta za dvoje.

U filmu iz 1997. godine, nagrađenom sa 11 Oskara, Jack (Leonardo DiCaprio) žrtvuje svoje mesto na komadu daske kako bi Rose (Kate Winslet) mogla da preživi potonuće broda. Svi znaju da na kraju Jack umire, ali ima onih koji veruju da su oboje mogli da se popnu na improvizovani splav i prežive.

Ovu teoriju je 2013. godine proverila ekipa emisjie MythBusters i došla do zaključka da je Jack uzalud umro jer, iako je splav bio klimav da bi izdržao dve osobe, sinula im je ideja da ispod njega postave sigurnosni prsluk koji je Rose nosila.

James Cameron je čak i gostovao u toj epizodi i priznao da su imali pravo, ali da je poštovao scenario filma i priču u kojoj mladi slikar umire. Međutim, nakon skoro četiri godine, reditelj je promenio mišljenje.

U intervjuu za The Daily Beast, Cameron kaže da bi Jack umro od smrzavanja u ledenom okeanu, čija je temperatura iznosila -28 stepeni i pre nego nego što Rosin prsluk postavi i osigura drvenu dasku. „Njegov najbolji izbor bio je da gornji deo svog tela drži van vode i nada se da će naići spasilački brod  pre nego li umre, objasnio je Cameron, a o autorima emisije kaže: „Oni su sjajni momci i svidelo mi se da radim emisiju sa njima, ali su to besmislice“, završava režiser.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI