Search
Close this search box.

Bar Refaeli utajila porez, mora da plati 16 miliona dolara

Saznaj sve o Survivoru pre drugih!

Prijavi se na naš newsletter odmah i informacije dobijaš pre drugih!

Izraelski supermodel Bar Refaeli moraće da plati više miliona dolara zbog neplaćenog poreza na prihod tokom 2009. i 2010. godine kada je, kako tvrdi, živela u SAD sa glumcem Leonardom DiCapriom, javljaju izraelski mediji.

Bar se žalila sudu u Lodu kraj Tel Aviva na odluku Poreske uprave da je u to vreme stanovala u Izraelu i da duguje neplaćeni porez.  Ona je u sudu tvrdila da je bila u ozbiljnoj vezi tokom tog perioda i da je živela s Dikapriom u SAD, te nije bila stanovnik Izraela. Zato nije dugovala novac jer ne mora da plaća izraelski porez na prihod zarađen van Izraela, kako je govorila. Glavni spor nastao je oko toga gde je bio „centar njenog života“, u Izraelu ili inostranstvu. Njeni advokati su najavili tužbu Vrhovnom sudu. Refaeli i njeni roditelji su takođe suočeni s optužnicom za pranje novca i prevaru. Optužnica, međutim, neće biti podignuta dok se Rafaeli ne sasluša ili odustane od prava na saslušanje. Sudija Šmuel Bornštajn je presudio da ona nije predstavila stvarne dokaze da je presekla veze s Izraelom ili da je to nameravala tokom tih godina, te da je centar njenog života i dalje bio u Izraelu i ona jeste građanka Izraela pa mora da plaća porez.
Manekenka je tokom te dve godine imala porodične, finansijske i društvene veze u Izraelu uprkos odnosu sa DiCapriom i nije imala stalan dom u SAD, rekao je sudija. Uz to je naveo da DiCaprio nije svedočio u korist Refaeli i nema dokaza kako on gleda na njihov odnos, niti o njegovim namerama. Ipak, na sudu je pročitao pismo glumčevog oca Georga, koji je potvrdio njene navode. U krivičnom slučaju Refaeli je optužena da je sakrila više od 6 miliona dolara prihoda od 2009. do 2012. godine. Ona je poreskim zvaničnicima u SAD govorila da stanuje u Izraelu, a izraelskim obrnuto. Za to vreme je navodno izdavala i kupovala stanove u Izraelu. Ona je uz to, kako se sumnja, sakrila skoro dva miliona dolara prihoda od 2005. do 2007. godine. Optužena je i da je primala luksuzne poklone, da je mogla da koristi luksuzna vozila u zamenu za publicitet kompanija i da to nije prijavila poreskim zvaničnicima. Njena majka Cipi je optužena da je utajila milion dolara prihoda koji je primila radeći kao agent svoje ćerke. Slučaj je počeo decembra 2015. kada je Bar Refaeli optužena da je sakrila 250.000 dolara koje je dobila kao poznata ličnost.

POSLEDNJE VESTI