Dve godine od smrti Amy Winehouse

Danas je dve godine od smrti britanske pevačice Amy Winehouse
Danas je dve godine od smrti britanske pevačice Amy Winehouse Pre tačno dve godine napustila nas je 27-godišnja Amy Winehouse, koja je dirnula milione svojom muzikom, glasom i iskrenošću. Kroz fondaciju njene porodice i njenu muziku ona i dalje živi.
Amy Winehouse je bila skromna devojka, raskošnog glasa i talenta. Počela je da se igra sa gitarom svog brata, a svoju je dobila sa 13 godina. Kasnije je počela da piše pesme, kratko vreme je radila kao novinarka i pevala u jednom orkestru. Njen tadašnji dečko Tyler James poslao je njen demo snimak jednom muzičkom menadžeru i 2002. godine je potpisala prvi muzički ugovor. U njenom muzičkom opusu možete naići na različite žanrove, kao što su: r&b, rege, ska, džez i soul. 2003. godine objavila je svoj prvi album Frank (ime mu je dala po Franku Sinatri), a 2006. Back to Black. Sa drugim albumom osvojila je mnoštvo nagrada. Dobila je čak 6 Gremija za taj album, a ukupno je osvojila 24 muzičke nagrade za uspeh i doprinos muzičkoj industriji. Posthumno je objavljen njen album Liones: Hidden Treasures. U novembru 2012. godine isto je posthumno objavljen live album pod nazivom Amy Winehouse At The BBC, na kom se nalaze njeni live nastupi od 2004-2009. godine. Kontroverza je često dovođena u vezu sa njenim imenom. Neki su je voleli zato što je bila diva sa obe noge na zemlji, dok su je drugi doživljavali kao sirovi talenat koji ne može da se kontroliše. Njena najveća ljubav bio je Blake Fielder-Civil, sa kojim je sedam godina bila u vezi i dve godine u braku. Početkom godine Blake je izjavio da se kaje što joj je dao da proba heroin, jer bi možda bila živa da to nije uradio. Dok je bio u zatvoru Amy je postala pravi zavisnik i Amyin otac Mitch savetovao ga je da se razvede od nje kada je izašao, ako je stvarno voli. To je i učinio, ali čak ni razvod ništa dobro nije doneo. Pored problema sa drogom, imala je problema sa alkoholom i patila je od bulimije. Njen otac je izjavio da Amy poslednje dve ili tri godine života nije koristila drogu, već je postala alkoholičarka. Sve to dovelo je do kobnog ishoda. 23. jula 2011. godine Amy je pronađena mrtva u svojoj kući u Londonu. Rezultati autopsije pokazali su da je umrla od posledica trovanja alkoholom. Amy Winehouse Fondacija postoji kako bi pomagala mladim ljudima i u septembru ove godine proslaviće Amyin 30. rođendan.
Kao mala devojčica
Uvek šarmantna…
Amy i njen otac Mitch Winehouse
Sa jednim od najbližih saradnika Mark Ronsonom
Amy i Blake iz srećnih vremena
D. J. / Tracara.com

8 Responses

  1. jadnica,kad se samo setim okrutnih komentara povodom njene smrti,ljudi su uvek bili neobazrivi,njeni bliski su trebali vise da brinu o njoj,sada ovo sve ne znaci mnogo <3 <3

  2. aa kak0 je droga unistila. prawa steta. p0slednji koncert je jedwa i odrzala. a ima super pesme. ali je bas volim. :))

  3. Bas sam pre neki dan slusala Black to Black… Stvarno je bila izuzetna…

  4. Uspjela je osvojiti svijet pjesmama u kojima nema trunke komercijale i treša, već čista umjetnost i talenat… bila je mnogo jaka Amy!!! Nažalost iza nje je ostalo premalo pjesama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI