in

Evo koja priča se krije iza najpoznatije tetovaže Amy Winehouse

(foto: NME)
(foto: NME)

Amy Winehouse je bila specifična po mnogo čemu, a osim neverovatnog vokala i načina pevanja, stihova koji se zarivaju u srž mozga, neobične frizure i pirsinga iznad usne, ne treba zaboraviti ni nesvakidašnji odabir tetovaža kojih je legendarna pevačica imala nekolicinu na telu.

Njen znak raspoznavanja je svakako bio crtež pin-ap devojke na desnom ramenu, koju su, potom, istetovirali brojni obožavaoci jedne od najtragičnijih ličnosti našeg doba. Međutim, tattoo artist Henry Hate, koji je dizajnirao i uradio ovu tetovažu, u poslednjem intervjuu je otkrio da, iako mu je na stotine njih dolazilo da im odradi vernu repliku ovog crteža, nikada nije pristao na to.

„Amy je došla u moj šop jednog ponedeljka, 20 minuta pre zatvaranja. Ja sam tek završio sa poslom i ostao sam sam u studiju. Delovala mi je niže i mršavije nego što sam je zamišljao. Pomislio sam kako je čudno što pričam sa njom jer sam nedavno kupio njen CD Frank jer mi se jako dopala pesma Stronger than me“, prisetio se Henry prvog susreta sa Winehouseovom za Guardian.

(foto: WENN)
(foto: WENN)

On nije mogao da sakrije simpatije prema mladoj umetnici budući da je sa sobom ponela knjigu 1000 pin-ap devojaka, i to baš ono izdanje koje je bilo i njegovo omiljeno, a pritom je cepala stranice iz njega kako bi mu objasnila šta je to što želi. Ona mu je potom objasnila da želi tetovažom da ovekoveči svoju baku koja je, takođe, bila pevačica, koja se zabavljala sa čuvenim džez saksofonistom Ronnijem Scottom. 

„Javio sam partneru da ću kasniti na večeru i počeli smo da radimo na tetovaži. Lako smo uspostavil razgovor i mnogo pričali. Čak sam joj dopustio i da puši u mom studiju, što sam strogo zabranjivao drugima“, dodao je uz osmeh Hate i otkrio da u momentu kada je radio tetovažu nije znao kako je izgledala Amyna baka jer je pevačica sa sobom donela fotografiju Sophie Loren i objasnila mu da je izgledala tako. Tek kasnije nekad u životu će, pošto su ostali prijatelji, videti pravu Cynthijinu fotografiju i zaključiće da su se svi morali okretati za njom na ulici zbog zapanjujuće lepote.

„Ljudi mi i dalje povremeno dolaze u šop i traže da im istetoviram njen lik. Uvek ih odbijem. Za neke ljude je ona karikatura, samo lik. Za mene je ona devojka koja je uvek dolazila u moj studio bez dovoljno kredita na svom telefonu“, završio je Henry.