in

Emina Jahović: Brak se završava ako nema zaljubljenosti


Emina Jahović punila je novinske stupce proteklih nedelja natpisima u kojima se navodi da se pevačica razvodi od supruga Mustafe Sandala nakon 14 godina ljubavi.

U intervjuu za nedeljnik Gloria, lepa pevačica koja je objavila album Dalje otkrila je da je, nakon višegodišnje karijere, oguglala na tračeve koji se o njoj plasiraju u medijima s vremena na vreme.

„Toliko puta su me razvodili da više uopšte ne obraćam pažnju na to. Naš posao je težak i u nekom trenutku morate da oguglate na sve što ga prati. To vam je kao ono kad vas neko stalno udara po jednom te istom delu tela, a vi, hteli to ili ne, steknete otpo**ost i ne reagujete na nove udarce,“ rekla je on i objasnila:

„Mustafa i ja smo to naučili, duše su nam navikle na te loše stvari koje se pišu o nama i to nas više nimalo ne dotiče. Kao i prethodnih puta tu nema nimalo istine. Što se ljubomore tiče, mnogi kažu da bez nje nema ni ljubavi. Ali, moj deda mi je uvek govorio da postoji i patološka ljubomora i da je upravo to najgora stvar koja čoveku može da se desi. Ona ugrožava individualnost i slobodu u braku, a brak nije veza, nešto što traje dva-tri meseca, već ono što traje mnogo duže. Ili bi tako trebalo da bude. I u tom smislu ljubomori tu nema mesta.“

Od dana venčanja Emina čvrsto veruje u brak kao instituciju. I danas ima isti stav.

Brak treba da opstaje dok god ima ljubavi i poštovanja. Tačno je da se zaljubljenost u jednom trenutku pretvori u druge emocije, pre svega poštovanje. Ako toga nestane između dvoje ljudi, onda i brak treba da se završi. Nema svrhe da traje,“ rekla je ona.