Search
Close this search box.

Emma Watson se upisala u istoriju osvojivši glumačku nagradu neodređenu polom

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

#emmawatson #mtvmovieawards

A post shared by pratimpoznate (@pratimpoznate) on

Kako je u poslednje vreme sve glasnija borba za izjednačavanje polova, MTV je dao svoj doprinos tako što je u toku sinoćne ceremonije dodele Movie & TV nagrada prvi put u istoriji dodelio nagradu za glumu koja nije bila razvrstana na kategorije Najbolji glumac / Najbolja glumica, te su tako tim činom izbrisane granice između polova.

Da ceo ovaj istorijski momenat bude još značajniji, nagrada je otišla u ruke Emme Watson, koja je, osim po brojnim značajnim ulogama, poznata i kao veliki borac za ljudska prava i feministkinja.

„Osećam potrebu da kažem nešto o ovoj nagradi kao takvoj“, započela je 27-godišnja glumica. „Prva glumačka nagrada u istoriji koja prilikom nominovanja nije pravila razliku među polovima govori nešto o tome na koji način počinjemo da shvatamo ljudsko postojanje. Korak koji je načinio MTV, a to je da dodeli ‘bespolnu’ nagradu za glumu, znači nešto drugačije za sve nas. Za mene lično, gluma je mogućnost da prošetaš u tuđim cipelama i to ne bi trebalo deliti na dve različite kategorije.“

Bela iz filma Lepotica i zver se još jedanput zahvalila svima koji su glasali za nju i ispraćena ovacijama napustila scenu.

POSLEDNJE VESTI