Evrovizija uživo: ‘Moje 3’ nisu prošle u finale!

Nakon sabiranja glasova, predstavnice Srbije Moje 3, uprkos svim pozitivnim prognozama, nisu uspele da se plasiraju u finale. Poslednji put Srbija nije ušla u finale 2009. godine, kada nas je predstavljao Marko Kon pesmom Cipela.

Podsećanja radi od učešća Srbije kao samostalne zemlje na Evroviziji, 2007. pobedu je odnela Marija Šerifović pesmom Molitva, Jelena Tomašević je pesmom Oro zauzela 6. mesto 2008, 2010. godine Milan Stanković završio je na 13. mestu pesmom Ovo je Balkan, a samo jedno mesto ispod zauzela je Nina Radojčić pesmom Čaroban godinu dana kasnije. Prošle godine Željko Joksimović pesmom Nije ljubav stvar završio je na trećem mestu.

22:54 Poslednji finalista je Holandija! Srbija se prvi put nakon nekoliko godina nije plasirala u finale!

22:52 Osmi finalista je Belgija. Deveti finalista je Ukrajina. Ostalo je još samo jedno mesto za finale – da li će pripasti nama?

22:51 Šesti finalista je Danska. Još samo 4 mesta za finale 58. Evrovizije. Sedmi finalista je Rusija. Ostalo je još 9 zemalja, i još 3 mesta za finale.

22:50 Drugi finalista je Litvanija. Treći finalista večeras je Irska. Četvrti finalista je Estonija. Peta u finale ulazi Belorusija.

22:49 Nasumice izabrana prva zemlja koja se plasirala u finalu je Moldavija.

22:19 Čuli smo svih 16 zemalja, od kojih u finale prolazi samo 10. Gledamo rekapitulaciju svih večerašnjih nastupa.

22:15 Ovo veče zatvraju naše predstavnice Moje 3 pesmom Ljubav je svuda!

21:44 Pod brojem 9 nastupa crnogorski sastav Who See pesmom Igranka. Ovogodišnji crnogorski predstavnici imaju vrlo zanimljiv scenski nastup, kao i kostime koji su u space fazonu.

21:36 27-ogodišnja Zlata Ognevich, koja je poreklom iz Srbije, predstavlja Ukrajinu pesmom Gravity.

21:33 Šesta nastupa Ruskinja Dina Garipova pesmo What If.

21:22 Nakon Slovenije, nastupa Hrvatska. Njihovi predstavnici su Klapa s mora, koji pevaju pesmu Mižerija.

21:19 Prva zemlja bivše Jugoslavije koja nastupa na ovogodišnjoj Evroviziji je Slovenija. Njihova predstavnica Hannah sa pesmom Straight Into Love.

21:15 Druga nastupa 24-ogodišnja Estonka Birgit Õigemeel pesmom Et uus saaks alguse.

21:10 Takmičenje otvara Austrija, koja se 46. put predstavlja na ovom takmičenju. Natália Kelly peva pesmu Shine.

21:09 Iz Srbije se glasa slanjem poruke sa brojem predtsvnika koga želite da podržite na 3323. Cena poruke je 36 dinara, sa uključenim PDV-om.

21:06 Nakon nove verzije prošlogodišnje pobedničke pesme Euphoria Šveđanke Loreen, voditeljka je otvorila prvo polufinalno veče.

Večeras se održava prvo polufinalno veče 58. Eurosonga – Pesme Evrovizije!

Eurosong se ove godine održava u Malmeu, a Srbiju predstavljaju Moje tripesmom Ljubav je svuda. Njih tri će nastupiti večeras i to pod rednim brojem 16, nakon čega počinje glasanje za finale.

Budite uz Tračaru i live blog i twitt wall jer ćemo cele večeri zajedno sa vama pratiti evrovizijske numere! Ko su vaši favoriti?

[twu word=”#eurovision” type=”query” count=”” timer=”” autoplay=”1″ multiple=”false” width=”600″]

Povezane vesti

Back to Top