in

Fanovi se bune: Vratite Evroviziju, bolji smo u pesmi nego fudbalu!


OGAE Srbija, organizacija koja se bavi promocijom Eurosonga, kao i srpske muzike i kulture u Evropi pokrenula je Facebook peticiju koja ima za cilj da Srbija ipak ode na Pesmu Evrovizije 2014. u Kopenhagenu.

U zvaničnom saopštenju na Facebook stranici peticije, navodi se da Evrovizija nije samo takmičenje javnog servisa, već je manifestacija od državnog značaja i interesa. „Pesma Evrovizije je za građane Srbije u ovim teškim vremenima, svetla tačka, gde se oseća nacionalni ponos i razvija takmičarski duh,“ navodi se u saopštenju, u kome stoji i da smo mnogo uspešniji u pesmi, nego fudbalu.

„”Naš uspeh na “Evroviziji” je neuporedivo veći nego na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Mi upo**o i tvrdoglavo igramo kvalifikacije za to prvenstvo, ne beležimo rezultate i nikako da neko predloži da se odustane. E, pa zašto bismo onda mi odustali?”– govorio je pokojni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić. Obaveza Srbije je da učestvuje na Pesmi Evrovizije, jer je naša zemlja na tom takmičenju imala više uspeha nego na mnogim drugim poljima.“ dodajući da je kotizacija za učešće 100 000 evra, što je mala cena za reklamu koju Srbija može dobiti.

Celo saopštenje možete pročitati ovde. Podsećamo, RTS je juče saopštio da zbog finansijski problema neće učestvovati Evroviziji 2014koja se održava u Danskoj.

Šta vi kažete?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
P.Ž./Tračara