in

Kako su poznati komentarisali pobedu Conchite Wurst?


conchita-wurst
Conchita izazvala oprečne komentare!

Ubedljivu pobedu na finalu Pesme Evrovizije odneo je dvadesetpetogodišnji austrijski umetnik Thomas Neuwirth, koji je na bini u Kopenhagenu nastupao kao njegov ženski alter ego Conchita Wurst.

Uprkos tome što su Conchitina pesma i njeno izvođenje bili impresivni i mnogi se slažu da zaslužuje pobedu, komentari na društvenim mrežama vrte se uglavnom oko same kontorverzne pojave austrijskog umetnika. Bilo da su je oslovljavali sa žena sa bradom ili muškarac u haljini domaćim dežurnim komentatorima nije baš bilo jasno u koji koš da svrstaju ovu transrodnu osobu.

Mnogi su osudili ovaj događaj i ishod pozivajući se na smak sveta, dok su drugi svesrdno podržali austrijskog predstavnika, potencirajući da je jako talentovan.

Posebno iznenađenje bili su komentari novinske ekipe koja je realizovala prenos Evrovizije na RTS-u. Muzički urednik i višegodišnji član srpske delegacije na Evroviziji, Dragoljub Ilić nije bio oduševljen pobedom „bradate žene“ i to je jasno pokazao. Rekao je da nema komentara, a ishod Evrovizije je okarakterisao „bizarnim“ i kao jasnu poruku ženama da pod hitno puštaju bradu!

Ipak, nakon toga, oba komentatora sa Javnog servisa odali su priznanje pobednici da je zaslužila pobedu zbog svog talenta.

UPDATE: Gej lezbejski centar Gay Echo osudio je komntare RTS-a i ponašanje komentatora i svrastavnje Conchite u segment bizarnosti, cirkusa i  frik šoua smatra nedopustivim.

Pročitajte najinteresantnije komentare poznatih povodom pobede Conchite Wurst na Evroviziji!