Farma dan 1: Farmeri igrali kolo da se zagreju!

Sinoć je počela nova, četvrta po redu, sezona Farme, u kojoj je glavna nagrada – 50 000 evra. Po ulasku na imanje takmičare je dočekala prava seoska atmosfera, sa zakuskom i dobrodošlicom.

Pošto su se prve dve grupe farmera smestile u kuhinji, počelo je ćaskanje i upoznavanje. Vesna Rivas je odmah iskoristila priliku da započne razgovor o cigaretama. Milan Tarot se požalio Zorici Marković da mu je teško da radi na amaterskim televizijama i u takvom okruženju. On je odmah iskoristio priliku da predloži Zorici neku vrstu saradnje po izlasku sa Farme.

Pošto je stigla i treća, poslednja, grupa farmera, Ognjen ih je okupio kako bi održao uvodni sastanak, i kako bi im predstavio osnovna pravila ponašanja na Farmi.  On im je saopštio da je pušenje cigareta dozvoljeno samo u kupatilu. Broj osoba prisutnih u istom trenutku u kupatilu je 1. To je razočaralo takmičare pušače, a kasnije je i izazvalo komentarisanje ove odluke Zadruge u više navrata.

Proka je, vidno iznerviran, došao na Farmu da skrene pažnju farmerima na to što i pored prohladne i vetrovite večeri, nisu založili vatru. Proka im je održao sastanak na kome im je saopštio da će manjak kreveta nadoknaditi pravljenjem novih. Takođe je bilo potrebno i odabrati prvog gazdu četvrte Farme.

Saška je predložila Zoricu za gazdu, ali je ona to odbila. Na svoje mesto je predložila Eru, međutim, Erine planove je pomrsio Ekrem, koji se sam prijavio na mesto Gazde Farme. Svi su se složili da je Ekrem najbolji kandidat za gazdu, ponajviše zbog svog prethodnog iskustva na Farmi.

Zbog vrlo hladne večeri na Farmi Zorica Marković je predložila farmerima da odigraju kolo i tako se zagreju. Niko od njih se nije usudio da založi šporete i tako se ugreje, već su se gotovo svi takmičari uhvatili u kolo. Vesna Rivas, Zorica Marković, Daria i Jovana su izgleda bile i najbolje raspoložene.

Pošto je došlo vreme za počinak, Dule i Radojka su se lagano povukli u štalu, te su počeli da razmeštaju krevete u kojima će spavati. Problem sa spavanjem je bio manjak kreveta, te su se neki farmeri latili alata, pa su sami sastavili krevete koji su nedostajali. Dule je pokušavao da naloži vatru. Pokušao je na sve načine da zapali već vlažna drva. Posle par pokušaja, Duletu je uspelo da zapali vatru, te je tako da je njemu i Radojki bilo toplo, dok su se ostali još uvek dogovarali ko će razmestiti krevete, napuniti prekrivke slamom… Par farmera ih je pozvalo na večeru.

Večera je pobrala sve najbolje komentare farmera. Tokom večere je Zorica rešila da se našali sa Ekremom, rekavši mu da se ona zapravo zove Nada Topčagić. Ovo je iznenadilo Ekrema, koji joj je poverovao bez trunke sumnje, iako je Era pokušao da ga razuveri. On je ishvalio „Nadu“, pa je pohvalio njenu muziku. Zajedno su zatim zapevali čuveni hit Nade Topčagić Jutro je. Po završetku večere, Ekrem je sazvao sastanak. Krevete koje su pravili gotovo tokom cele večeri, takmičari su uneli u kuću tek pred zoru. Taman što su se ponadali da će se konačno naspavati i odmoriti, začuli su snažan zvuk hrkanja koji je dopirao iz Danijelovog kreveta. Zbog ovog hrkanja, neki farmeri nisu uspeli oka da sklope.

Jutros je gazda Proka probudio ukućane nešto ranije, kako bi im objasnio šta ih očekuje. Kakva su njihova zaduženja, raspored poslova na Farmi. Prvo buđenje nije proteklo lagano. Mnogi su se nećkali, i tražili su još „samo dva minuta“ sna. Pošto su se obukli, farmeri su otišli sa Prokom u dvorište, kako bi se upoznali sa imanjem. Nešto kasnije je Ekrem, kao gazda Farme, diktirao Gordani šta sve od namirnica treba da se kupi, šta je sve potrebno za kuću. Miki Mećava je izrazio zabrinutost zbog funkcionalnosti toaleta.

Redakcija Tracara.com

Povezane vesti

Back to Top