Prati nas

Extra

Felicity Huffman počela da služi dvonedeljnu zatvorsku kaznu

Zvezda serije Očajne domaćice, Felicity Huffman od utorka boravi u saveznom zatvoru u Dablinu u Kaliforniji, gde će provesti dve nedelje.

56-godišnja glumica priznala je da je platila 15 hiljada dolara kako bi se lažirali rezultati maturskog ispita njene ćerke, što je rezultiralo upisom na željeni fakultet. Glumica je tražila zatvor koji je u blizini njene porodice.

“Gospođa Huffman spremna je da odlsuži kaznu zatvora koju je izrekla sudija Talwani”, izjavila je PR služba glumice.

“14 dana provešće u zatvoru, nakon puštanja, biće godinu dana pod nadzorom i moraće da odradi 250 sati društveno odgovornog rada”, nastavlja se saopštenje.

Glumica će morati da plati i kaznu od 30 hiljada dolara i godinu dana će provesti pod uslovnom kaznom.

Felicity je priznala da je platila Williamu Singeru 15 000 dolara na ime “humanitarne organizacije” ne bi li namestio rezultate maturskog ispita starije ćerke Sophie. Isto je želela da uradi sa mlađom ćerkom, ali nije.

Felicity Huffman samo je jedna od mnogih ličnost privedenih zbog davanja mita za upis dece na fakultet. Roditelji su Singeru, koji je bio mozak cele operacije, uplatili između 200 hiljada i 6 miliona dolara na ime lažne humanitarne organizacije.

On je podmićivao i trenere, koji bi potom lažno predstavljali studente kao sportiste, što im je pomagalo da dobiju stipendije za univerzitete. Felicity i Singer razmenili su nekoliko e-mailova, u kome je dogovoreno da njena ćerka dobije više vremena na završnom ispitu, ali i da je nadgleda podmićeni profesor.

Među optuženima je i glumica Lory Laughin, koja je odbila da prizna krivicu.

Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top