in

Glumica osuđena na zatvor: Felicity Huffman jecala pred sudijom

Sudija u Bostonu osudila je glumicu Felicity Huffman na dve nedelje iza rešetaka, zbog toga što je platila 15 hiljada dolara kako bi se lažirali rezultati maturskog ispita njene ćerke, što je rezultiralo upisom na željeni fakultet.

Zvezda serije Očajne domaćice jecala je pred sudijom Indirom Talwani, dok se izvinjava sudu i dvema ćerkama zbog sramotnih postupaka.

„Želim da se izvinim ćerki Sophie, ćerki Georgiji, mom suprugu Williamu. Izdala sam ih,“ ispričala je na sudu, pre nego što se prisetila dana kada je rešila da prevari sistem.

„Sophia je bila u kolima do mene, bila je nervozna želela je sladela… razmišljala sam da mogu da se okrenem i odem, ali na moju veliku sramotu, nisam,“ rekla je Felicity i briznula u plač.

„Jedino što mogu da kažem jeste da mi je žao, Sophia. Bila sam uplašena, glupa i pogrepila sam. Duboko se sramotim svojih postupaka. Napravila sam više štete nego što sam mogla da zamislim,“ završila je.

Glumica će morati da plati kaznu od 30 hiljada dolara i godinu dana će provesti pod uslovnom kaznom. Biće u obavezi da odradi i 250 sati društveno-korisnog rada.

U zatvor će sopstvenom voljom otići 25. oktobra. Njeni advokati zahtevali su da kaznu služi u zatvorskoj jedinici FCI Dublin, u Kaliforniji.

56-godišnja Felicity priznala je da je platila Williamu Singeru 15 000 dolara na ime „humanitarne organizacije“ ne bi li namestio rezultate maturskog ispita starije ćerke Sophie. Isto je želela da uradi sa mlađom ćerkom, ali nije.

Na sud je došla u pratnji supruga, holivudske zvezde Williama H. Macyja. Nakon presude, zajedno su izašli iz sudnice, ali nisu se obratili hordi fotoreportera.

Felicity Huffman samo je jedna od mnogih ličnost privedenih zbog davanja mita za upis dece na fakultet. Roditelji su Singeru, koji je bio mozak cele operacije, uplatili između 200 hiljada i 6 miliona dolara na ime lažne humanitarne organizacije.

On je podmićivao i trenere, koji bi potom lažno predstavljali studente kao sportiste, što im je pomagalo da dobiju stipendije za univerzitete. Felicity i Singer razmenili su nekoliko e-mailova, u kome je dogovoreno da njena ćerka dobije više vremena na završnom ispitu, ali i da je nadgleda podmićeni profesor.

Među optuženima je i glumica Lory Laughin, koja je odbila da prizna krivicu.