Search
Close this search box.

Glumica priznala da je davala mito, ide u zatvor na dva meseca

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Američka glumica Lori Loughlin i njen suprug, dizajner Mossimo Giannulli, priznali su krivicu i učešće u prevari sa upisom dece na prestižne američke koledže.

Oni su među 50 optuženih da su učestvovali u navodnom kriminalnom poduhvatu da decu upišu na koledž, a na početku suđenja su odbacivali sve navode optužnice.

Predstavnici tužilaštva u Masačusetsu naveli su da je par pristao na dogovor koji podrazumeva vreme u zatvoru, finansijsku nadoknadu i rad u dobrotvorne svrhe pod nadzorom.

Tužilaštvo je navelo da su Lori i Giannulli platili pola miliona dolara mita da svoje dve kćerke upišu na Univerzitet Južna Karolina, navodno kao članice veslačkog tima.

Pod uslovima nagodbe, glumica će biti dva meseca u zatvoru, platiće 150.000 dolara i imaće obaveznih 100 sati dobrovoljnog rada.

Slična kazna je i za njenog supruga, pet meseci u zatvoru, 250.000 dolara kazne i 250 sati dobrovoljnog rada. Inače, njih dvoje su prvobitno odbili da priznaju krivicu za ovaj zločin.

Među onima koji su učestvovali u sličnoj prevari je i glumica Felicity Huffman, „očajna domaćica“ koja je bila optužena i priznala krivicu.

Ona je odslužila 11 dana od dvonedeljne kazne u zatvoru u okolini San Franciska.

Tužba, kojom je obuhvaćeno više od 50 ljudi otkrivena je pre nekoliko nedelja, a među školama koje su primile mito su i Stanford, Georgetown i Univerzitet Južne Karoline.

Glava cele operacije bio je izvesni čovek iz Kalifornije, koji je imao razrađen biznis ne bi li studentima pomagao da upišu željeni fakultet. Roditelji bu mu platili određenu svotu novca, svesni toga šta činje, a on bi potom potplatio neke od profesora ili trenera na željenoj obrazovnoj ustanovi.

FBI je navodno snimio telefonske pozive između glumica i svedoka, sa kojima su razgovarale o davanju mita, a koji sarađuju sa istražiteljima.

POSLEDNJE VESTI