Glumice na sudu zbog mita: sudija traži zatvor za „očajnu domaćicu“

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

Sudije žele zatvorsku kaznu za sve koji su bili uključeni u skandal u kome je otkriveno da su dobrostojeći ljudi, među kojima su glumice Felicity Huffman i Lori Loughlin, davali mito kako bi njihova deca upisala fakultete.
Zvezde serija Očajne domaćice Puna kuća danas su saslušane u Bostonu, zajedno sa 33 drugih, optuženih u ovom slučaju koji je potresao Sjedinjene Američke Države. Prema nezvaničnim informacijama, one bi mogle da budu osuđene na kaznu od šest do 21 meseca, ukoliko se izjasne krivima ili sudsko veće odluči da su krive. „Ne možete da tretirate ljude drugačije samo zbog toga što imaju novac,“ neimenovani policajac je izjavio za TMZ. „Svaki optuženi će imati isti tretman,“ dodao je.
Tužba, kojom je obuhvaćeno više od 50 ljudi, uključujući supruga Lori, Mossima Giannullija, otkrivena je u utorak, a među školama koje su primile mito su i Stanford, Georgetown i Univerzitet Južne Karoline. U tužbi se navodi da je Felicity, zajedno sa suprugom “dala više od 15.000 dolara navodne donacije, koja je iskorišćena za prevaru na prijemnom ispitu njene najstarije kćerke. Isto je želela da ponovi i sa mlađom kćerkom, ali je od toga odustala.” Glava cele operacije bio je izvesni čovek iz Kalifornije, koji je imao razrađen biznis ne bi li studentima pomagao da upišu željeni fakultet. Roditelji bu mu platili određenu svotu novca, svesni toga šta činje, a on bi potom potplatio neke od profesora ili trenera na željenoj obrazovnoj ustanovi. FBI je navodno snimio telefonske pozive između glumica i svedoka, sa kojima su razgovarale o davanju mita, a koji sarađuju sa istražiteljima.

2 Responses

  1. meni nije jasno sta je ovde strasno toliko da bi isle u zatvor, mislim nisam ni znao da je tajna neka sto su platile fakultet? Svi bogati to rade, i sto da ne kad imaju para da plate, a sad to sto su fakulteti krs i prihvate to je nesto drugo

  2. @noname, ti stvarno nice ukapirao. Ne radi se o tome da su platili fakultet, to je normalno. Radi se o tome da su podmitili odredjene ljude da njihova deca koja ne ispunjavaju ni jedan kriterijum, upadnu na fakultete gde su mesta jako limitirana. I ne samo to, vec da bi ta deca uz mito upala, neko date koje se ubilo da odrzi nivo u nekom sportu i najbolje ocene, ne bude primljeno,i ne dobije stipendiju koju uzme taj koji je nicim nije zasluzio. Ko zna koliko su zivota zasluzne dece tim ponasanjem unistili. Takvo ponasanje je mozda ok u Srbiji, ali tamo gde su diplome i skolstvo jos uvek na visokom nivou definitivno nije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI