in

Željko u Bakuu: prva proba i press konferencija


Željko Joksimović i njegova prateća grupa Ad Hok Orkestar održali su prvu probu ovoga jutra na sceni Kristalne dvorane u prestonici Azerbejdžana gde će se od 22. do 26. maja održati Eurosong.

Na zvaničnom sajtu Eurosonga njihov nastup opisan je kao mističan, a u izjavi za ovaj sajt Željko je objasno da je sa svojim saradnicima i muzičarima u Bakuu stigao sinoć, da su svi pomalo umorni, ali je atmosfera u timu odlična.

Celokupan izgled i stajling svih muzičara na sceni uradila je Marija Tarlać.

Pogledajte fotografije i video klip kako je to izgledalo i ako izgleda sama evrovizijska scena. U toku je i prva konferencija za štampu, ostanite uz nas… :)

 

UPDATE:

Nakon održane prve probe, članovi srpske delegacije konstatovali su da je kvalitet tona izuzetan ali su imali nekoliko zamerki u vezi sa kadriranjem tokom nastupa srpskih predstavnika na sceni. Ova primedba je uvažena odmah i dogovorena je korekcija već za sledeću probu u petak.

Iako su organizatori unapred obavestili delegaciju Srbije da na prvoj konferenciji za medije, tek trećeg dana od početka evrovizijskih proba, ne očekuju veliku posećenost novinara i fanova, na prvu konferenciju Srbije predstavnici pisanih i elektronskih medija došli su u velikom broju.

Na pitanje zašto Nije ljubav stvar izvodi na srpskom jeziku Željko je odgovorio da je to deo tradicije učešća Srbije na Pesmi Evrovizije a zatim i jer mu kao izvodjaču tekst na maternjem jeziku daje mogućnost da ekspresivnije prenese emociju pesme na publiku.

Posle prve probe i konferencije za medije, srpskog predstavnika je za individualne intervju strpljivo čekalo 20 predstavnika elektronskih medija. Fanovi su ga pratili od ranog jutra, čak i tokom obilaska evrovizijskog kompleksa u Bakuu.

Po rečima Duške Vučinić Lučić, atmosfera u srpskom evrovizijskom timu je radna i vesela. Zato vremena za predah za sada nema pa će Željko i čitav srpski tim pripreme i probe danas popodne nastaviti u hotelu.

Za sredu uveče planirana je zvanična poseta delegacije Srbije ambasadi naše zemlje u Bakuu.

Pogledajte delić atmosfere sa današnje konferencije za štampu naše delegacije u Bakuu.

 

loading...