Glumica doživela moždani udar: Mira Stupica u bolici!

Mira Stupica ( foto: svet.rs )
Mira Stupica ( foto: svet.rs )

Poznata dramska umetnica, Mira Stupica, preksinoć je doživela moždani udar, zbog čega je primljena na neurološko odeljenje Kliničkog centra. Mira je u šok sobi, na aparatima i neizvesno je koliko je oštećenje mozga izazvao udar.

Glumica već neko vreme živi u staračkom domu u Beogradu, odakle je i prevezena u bolnicu.

“Mira je trenutno u šok-sobi. Imala je teži oblik moždanog udara, te su je u toku noći dovezli u Urgentni centar. Na aparatima je i čeka se da se probudi kako bi se ustanovilo koliko je oštećenje mozga. Bilo kakve procene pre toga su nezahvalne,” rekao je izvor iz Kliničkog centra za Alo.

Ova 93-godišnja dramska umetnica, nedavno je za medije govorila o svom životu u domu za stare, u kom se kako kaže oseća prijatno i paženo.

“Vreme brzo prolazi. Imam pažnju, ali i želju za samoćom. Dovoljno imam i potrebe da pozovem u posetu one koje želim, a dovoljno je i onih koji će na poziv odgovoriti. Sve biram sama. Poslednjih godina sam i inače morala da suzim krug kontakata. Počelo je da me zamara. Tokom života bilo je za mene i previše zainteresovanosti. Ipak, ne preko mere, nikada me ta radoznalost nije uvredila. Valjda sam za prijatelje birala ljude takvog dara,” objasnila je glumica i dodala da retko prima posete, ne zato što je uobražena, već je svesna svojih mogućnosti. “Stalo mi je da pametno kažem to što hoću,” zaključila je Mira, koja je sticajem okolnosti trebalo sledeće nedelje da bude deo žirija za dodelu nagrade “Žanka Stokić”.

Povezane vesti