in

Goran Jevtić ide u zatvor zbog obljube maloletnika, ali i u registar pedofila

Glumcu Goranu Jevtiću, kojem je Osnovni sud u Somboru u martu izrekao prvostepenu presudu od 10 meseci kućnog zatvora, zbog optužbe da je obljubio šesnaestogodišnjaka L. K. iz ovog grada, kazna je preinačena u deset meseci zatvora u nekoj od kazneno-popravnih ustanova u Srbiji.

Na prvostepenu presudu žalili su se i Jevtić, i tužilac, a Veće Višeg suda u Somboru u utorak je odlučilo da preinači kaznu jer je ocena drugostepenog suda da će se ovako postići svrha kažnjavanja, prenose Novosti. Osim zatvorske kazne, glumcu je zabranjena i komunikacija sa oštećenim L. K.

Optužnica je teretila Jevtića da je u avgustu 2014. obljubio šesnaestogodišnjaka tako što ga je primoravao na oralni seks u toaletu pozorišta u Somboru posle tradicionalne manifestacije „Pozorišni maraton“.

„Prišao je i stolu za kojim je sedeo Jevtić, te mu čestitao na dobrom radu. Okrivljeni je tada oštećenom rekao da bi mogli otići na piće, što je kod oštećenog stvorilo osećaj ushićenja i zadovoljstva, pri čemu mu nije rekao gde i kada će ići na piće,“ navodi se u dokumentima.

Majka oštećenog L. K. nije želela da komentariše preinačenu presudu, a prijatelji za L. K. kažu da ga ne viđaju u Somboru i da studira u nekom drugom gradu.

Kako piše Kurir,  ime glumca naći će se u registru pedofila, zbog čega će istovremeno ostati i bez posla u svom matičnom dečjem pozorištu Boško Buha u Beogradu.