Search
Close this search box.

„Gossip Girl“ na Tračari! ♥

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Posle velikog broja vaših predloga, odlučili smo da otvorimo temu o seriji „Gossip Girl“. Planetarno popularna serija, iako se ne emituje ni na jednoj televiziji u zemlji i okruženju, sudeći po vašim mejlovima ima ogroman broj gledalaca i kod nas.

Za one koji nisu upoznati sa serijom, evo kratkog opisa. „Gossip Girl“ je američka tinejdžerska serija o životu tinejdžera, učenika elitne njujorške škole na Menhetnu. Serija počinje povratkom Serene van der Vudsen (koju tumači Blejk Lajvli) iz internata u Konektiketu. Bler Voldorf (Lejton Mejster), kraljica Upper East Side-a, je Serenina drugarica iz detinjstva, ali i večita rivalka. Čak Bes (Ed Vestvik) je razmaženi tatin sin koji misli da sve može dobiti novcem, dok je Nejt Arčibald (Čejs Kraford), Čakov najbolji drug, na sopstvenoj koži osetio kako izgleda imati pa nemati. Četvoro pomenutih likova su deca bogatih roditelja, naviknuta na luksuz.

Naspram njih je Den Hamfri (Pen Begli), Serenin sadašnji-bivši-budući dečko, sin nekada popularne rok zvezde, čija porodica jedva sastavlja kraj sa krajem i živi u ne toliko otmenom kraju Njujorka. Uz Dena, na strani „običnih“ su njegova mlađa sestra Dženi (Tejlor Mamsen) i Denova najbolja drugarica Vanesa (Džesika Šor).

Međutim, glavni lik u seriji je zapravo Gossip Girl, anonimna devojka koja svojim blogom utiče na živote teen-elite u Njujorku (zvuči poznato? :)).

Serija obiluje neizvešnošću, dramom, skandalima, intrigama, prevarama – svim onim što čini života bogatih i slavnih. Iako u početku deluju nepovezano, tokom serije će se ispostaviti da su svi likovi povezani mnogim mračnim tajnama, koja kad tad bivaju otkrivene. Duhovi prošlosti proganjaju i njihove roditelje.

Prva epizoda emitovana je septembra, 2007. godine. Emitovane su tri sezone trenutno najpopularnije tinejdžerske serije na svetu! Četvrta sezona počeće sa prikazivanjem septembra 2010. godine.

Zanimljivo je da, iako serija beleži ogromnu gledanost i u nama susednim zemljama, ni jedna televizija u Srbiji nije pokazala interesovanje za nju. Samo neke od evropskih zemalja u kojima se serija prikazuje su: Slovenija, Grčka, Bugarska, Rumunija, Mađarska, Slovačka, Italija, Španija, Francuska, Austrija, Nemačka…

Zašto vam se dopada ova serija? I ko su vaši omiljeni likovi?

POSLEDNJE VESTI