Iskrena ispovest Novaka Đokovića: Želim još dece, ali Jelena nije spremna

Novak Đoković sve je samo ne običan sportista. Najbolji teniser sveta suočio se sa mnogim problemima u dosadašnjem životu.

O tome je sada iskreno govorio za tabloid Scandal, otkrivši da je bolovao od astme u jednom trenutku.

“Od malena sam imao taj problem, a on je s godinama postajao sve intenzivniji, posebno na terenu, a znao sam i noću da se budim mokar od znoja baš iz tog razloga. Uz sve to, treba dodati i pritisak na terenu, emocije, velika očekivanja, tekuće probleme i stres i kada se sve to spoji, poteškoće sa disanjem su bivale još teže i ozbiljnije. Zbog svega toga sam bio lošiji na mečevima, predavao sam ih i morao sam da potražim pomoć,” otkrio je Nole.

“Oko toga mi je pomogao doktor Igor Četojević. Nas dvojica smo imali neke zajedničke prijatelje, a kada sam ga upoznao, otišao sam na nekoliko pregleda i tada sam se prvi put susreo sa kvantnom medicinom. On mi je uradio niz analiza koje se tiču mog fizičkog, psihičkog i mentalnog zdravlja. Testirao me je na mnoge alergije i prosto smo krenuli korak po korak kako bismo se detaljno pozabavili mojim zdravljem,” nastavlja on.

“Jedan od ključnih problema bila je dijeta, odnosno ishrana. Morao sam potpuno da promenim način ishrane, posebno sam morao da se fokusiram na gluten koji je hitno trebalo da izbacim iz upotrebe budući da sam na isti alergičan. Takođe sam izbacio i šećer. To su sve zaista bile radikalne promene, ali sam ih lako primenio jer sam se odmah osećao bolje. Takođe sam morao da izbacim crveno meso koje smeta mom organizmu, pa je i to stvaralo poteškoće jer je ono neophodno budući da meni treba mnogo energije na terenu. Međutim, doktor mi je napravio plan ishrane sa namirnicama koje mi prijaju, a koje takođe imaju efekat poput crvenog mesa. Od tada, svako jutro pijem mlaku vodu sa limunom, šejk sa algama. U svakom slučaju, ta ishrana i saveti dr Igora i te kako su mi pomogli da vratim potrebnu snagu.”

Đoković je otkrio i da je sa 14 godina imao priliku da potpiše ugovor sa Englezima i da od tada igra za njih, a ne za Srbiju.

“Ponudili su mi sjajne uslove, trebalo je da dobijem luksuznu kuću, veliku zaradu, plaćeno školovanje za oba brata… Međutim, o tome su tada odlučivali moji otac i majka i složili su se da to ne treba da radim. Moja majka je smatrala da bismo tako izdali našu zemlju i samim tim navukli gnev mnogih. To nije bilo vredno ničega i ko zna zašto je to dobro, a i danas sam srećan što se tada nisam prodao i što sam ostao uz Srbiju,” objasnio je.

Iako njegovi uspesi deluju primamljivo, teniser se nije lako nosio sa njima već je – plakao.

“Sećam se da sam, dok sam bio mlađi, umesto da se radujem pobedama, noću, nakon osvojenih tutula, sedeo sam u mraku, u nekom ćošku i osećao sam neku neobjašnjivu tugu, umeo sam i da plačem. Kao da sam sedeo i razgovarao sa detetom u sebi! Prosto, nisam bio dovoljno zreo da prihvatim sve te velike rezultate koje sam postigao! U meni je ostao zarobljen uplašeni dečak koji se teško nosio sa odrasim momkom koji beleži sjajne rezultate na terenu.”

“Zbog toga sam počeo mnogo da radim na sebi u psihološkom smislu. Morao sam da usaglasim emocije sa pritiscima sa kojima se i dan-danas suočavam. Fokusirao sam se na tog dečaka u sebi i trudio se da odrastem, da postanem zreliji i čvršći. Tada sam shvatio da je moja Jelena prava žena za mene i da ona treba da bude moj večni životni saputnik. Mnogo mi je postalo sve lakše kada sam postavio balans u telu i umu, nekako sam nivelisao sve nemire u sebi i fokusirao se da ostanem miran. Spoznao sam da mogu da menjam frekvencije unutar svog tela i samim tim sam sve okolnosti počeo da menjam u svoju korist.”

On je otkrio da su on i njegova supruga, sa decom, srećna porodica.

“Ja bih voleo da imamo još dece, za sada smo srećni ovako, počastvovani smo što imam ovako dobru decu. Često potenciram da imamo još dece, međutim, moja supruga nije spremna za to i onda je ne pritiskam mnogo. Pre nego što sam postao otac, nisam ni bio svestan da mogu toliko da volim! A što se tiče još dece, neka bude kako bude.

“Moja ćerkica Tara je mala, ima samo dve godine. Nije još ni svesna da joj je tata svetski poznati teniser, dok sin Stefan sve zna. Čak je tražio i da gleda mečeve. Njih dvoje su, iskren da budem, zbrinuti materijalno za ceo život, ali sam svestan da će emotivno i duševno morati da se bore sa svim izazovima koji će im se dešavati na putu odrastanja. Ja ću im svakako pomoći u tome, a i siguran sam da će i sami uvideti na koji način treba da se bore kroz život,” objasnio je Đoković

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI