in

Iskrena Sloboda Mićalović: Od glume bukvalno preživljavam

Glumica nija nimalo zadovoljna stanjem u kulturi i na filmu (foto: Instagram.com/sloboda_micalovic_boba)
Glumica nija nimalo zadovoljna stanjem u kulturi i na filmu (foto: Instagram.com/sloboda_micalovic_boba)

Glumica Sloboda Mićalović u najnovijem intervjuu otkrila je da je gluma i kultura u našoj zemlji na najnižem novou i da glumci u Srbiji jedva preživaljavaju od svog posla.

U intervjuu za Alo, glumica priznaje da je danas veoma teško baviti se glumom. „Bukvalno preživljavam od glume. Morate mnogo da radite da biste mogli da živite normalno. Problem je u tome što smo siromašni duhom zato što nemamo kulturu, mi odumiremo kao nacija bez kulture. Ne mogu sad da izađem na ulicu i počnem da glumim, treba da imate sredstva da biste ljudima napunili dušu. Sigurna sam da gomila mladih ljudi nema pojma ko je bio Laza Kostić i ko je bila Lenka Dunđerski“, kaže Sloboda koja trenutno snima seriju Zdravka Šotre Santa Maria della Salute, a naslovnu ulogu Laze Kostića tumači njen suprug Vojin Ćetković.

Santa Marija della salute

A photo posted by sloboda (@sloboda_micalovic_boba) on

O stanju u kulturi danas, brojnim rijaliti programima na nacionalnim televizijama i situaciji u pozorištu, 35-godišnja glumica kaže: „Apsolutno je kultura spala na najnižu lestvicu, kada pogledate da se u pozorištu godišnje rasprodaju dve premijere, a mnogo je mladih glumaca koji nemaju šanse da se dokažu, u krajnjem slučaju ne mogu da žive, jer nemaju gde da rade kako treba. Ako nemamo dobar program na televiziji ili u pozorištu, mi smo propali kao nacija. Kultura je nešto što predstavlja vaš narod i leči vaš duh“.

Kada bi njene ćerke Vera i Mila poželele da krenu stopama njihovih roditelja, Sloboda ističe da ne bi bila zadovoljna njihovim izborom. „Ne bih bila presrećna kada bi moje ćerke želele da se bave glumom. Ako ostane ovako kako je sada, sigurno ne bih bila srećna da postanu glumice. Dok, sa druge strane, ne bih mogla da zamislim svoj život da se ne bavim glumom. To je trenutak kada nakratko pobegnete u neki bolji i lepši svet, ipak mi je ovo hrana za dušu“, ističe glumica za Alo.

Sloboda će ovih dana otputovati na Filmski festival u Veneciji gde će prisustvovati premijeri filma Na mlečnom putu, Emira Kusturice