Ivana Davidović: “Disciplina” je slobodna, nije diktator mode i trenda

fotograf: danilo pavlović
fotograf: danilo pavlović

Kako si ti doživela 2018. godinu na ličnom, a kako na poslovnom planu?

2018. je zaista bila posebna godina za mene, DISCIPLINU sam izvela iz striktne zone uličnog stila, te tim povodom napravila drugu samostalnu reviju i neskromno doživela uspeh kako sa revijom, tako jos više sa kolekcijom. Zatim je usledila zimska kolekcija, nova inspiracija, drugačiji vizuelni identitet kroz foto izražaj. Senzibilitet izvariran prema ličnom, ali dosledan pečatu brenda. Puno saradnji ostvarenih kroz stilizovanje performera u spotovima, glumaca u filmovima i serijama, preko raznih kostimografskih uloga na koje sam specijalno ponosna, svuda su se preplele različite umetnosti i dale mi dodatnu inspiraciju, ali i užitak pri radu. Pred sam kraj godine, kao možda najveći uspeh do sada, saradnja sa Berlinskim concept store-om STUDIO183, gde je DISCIPLINA otišla van granica Srbije. Sve ovo je pozitivno preotelo svo moje slobodno vreme kroz susrete, nove ljude, putovanja tako da moj poslovan život postao samim tim ličnim.

Da li si ostvarila neke svoje želje ove godine?

Kao što sam i napomenula u prethodnom pitanju sigurno da jesam. Prvenstveno da DISCIPLINU zastupim u najinteresantnijim gradovima Evrope, pa je Berlin prvi od mnogih koji će, nadam se, uslediti.

Šta planiraš novo da uneseš u svoj život, a šta novo u svoj brend u 2019. godini?

Živim spontano, nemam taj takoreći momenat “novogodišnje odluke”. Nikada se nisam vodila planovima, puštam da se život sam dešava i ide svojim tokom, ne da nešto posebno kreiram i planiram. Nije da nisam nekada i probala, ali nekad mi se čini da su planovi tu da se ne dese. Trudim  se da zračim ono što želim, ali ne da povlačim posebne poteze. Ono što znam da ću sigurno, baš onako prema svom temperamentu odlučiti da krenem na boks ako mi se nečije iskustvo učini zanimljivim, da ću uvek probati sve što se učini i možda suludim, ja prosto probam pa makar jednom, ali bar znam da li je to nešto što me ispunjava ili ne. Mislim da ću manje energije rasipati generalno, no već pametno kanalisati za sebe i svoje ljude, a ne kao i do sada na sve ljude koji se nađu u mom prisustvu. Nove ideje u brendu su se već u ovoj godini pozicionirale, 2019. je tu da se ostvaruju planovi, svakako novina će biti, ali i to je teško sada definisati, jer DISCIPLINU ipak određuje moj temperament i trenutne ideje tako da videćemo. Šta da kažem osim – stay tuned.

Po čemu bi izdvojila DISCIPLINU od ostalih brendova?

DISCIPLINA je slobodna, nije diktator mode i trenda, Diciplina majicu smo imali kao venčanicu na svadbi u jednom trenutku, dok kad je majica ispod sakoa, super je odevna kombinacija za posao, a sa rancem na leđima  si spreman za odlazak u školu. Nema ciljnu grupu, neobavezujuća je, dozvoljava svakom da je kombinuje na najjednostavnije načine do izlazaka u klub sa veštačkim trepavicama i štiklama. Ima izrazit pečat, ali ne deli ljude na grupe koju muziku slušaju, gde se kreću, koliko godina imaju, čime se bave itd.

Šta smatraš da svaka žena treba da poseduje uvek u ormanu, a šta u svojoj torbi koju nosi sa sobom?

Ako pričamo već o lepšem polu – crna rolka, sako, crne salonke, bela košulja i kožna jakna, dok u torbi uvek dobar karmin i ključ od kuće.

Šta je po tebi dobitna odevna kombinacija za novogodišnju noć?

Uz svu želju da ne zvuči kao kliše, ono u čemu znate da će vam iole biti udobno. Sad, ako je to haljina sa šljokicama i čizme sa vrtoglavom potepeticom – može! Ja na primer nemam posebne datume za neke specijalne odevne kombinacije, onako kako bi neko izašao za doček, ja odem na kafu posle podne.

Otkrij nam malo šta planiraš novo za Disciplinu (brend), a šta za concept store u budućnosti?

Shodno tome da se kod mene vrtoglave promene dešavaju u kontinuitetu, i da sve ide jako brzo i spontano, ne bih ništa unapred da otkrivam. Što se tiče store-a uvek su tu novi mladi dizajneri kao osvezenje nase modne scene, ostalo cete vec ispratiti.

Koja pesma je trenutni ANTHEM za tebe, a koju pesmu želiš da čuješ u ponoć 31/12? 

S obzirom na to da moj dan počinje i završava se sa muzikom, ne mogu da izdvojim samo jednu pesmu, naravno da raspoloženje i životna dešavanja utiču na izbor, ali nešto što je sigurno je HOOVERPHONIC – Mad about you, The Knife – Pass this on, Joyce Sims – Come into my life, i tako dalje.

Kako je najbolje dočekati novu godinu? Koje je po tebi najbolja moguća lokacija za doček?

Svakako klub Tranzit Nouveau, vidimo se tamo!

Šta bi poželela sebi i svojim bliskim ljudima, a šta našim čitaocima u 2019. godini?

WHOLE LOTTA LOVE. Da budi zdravi, srećni sa svojim životom, da budu većinski vlasnici svog života i pronađu svakog jutra svoj mir i sreću i shodno tome tako započnu svaki dan.

DISCIPLINA STORE se nalazi na adresi Kralja Petra 70, Beograd. Radno vreme: 10h – 20h

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.