Kako Srbi piju kafu?

Većina ljudi ne može da zamisli dan bez jutarnje kafe, pa tako ni Srbi, kao najveće kafopije na Balkanu, ne zaostaju kada je ovaj ritual u pitanju, pokazalo je istraživanje koje je sproveo GfK.

Više od polovine građana Srbije budi se uz pomoć kofeina, bilo da je užurbano ispijaju prilikom spremanja za posao, sa prijateljima ili kolegama u kafiću, ili natenane prelistavajući novine.

Prema ovom istraživanju, domaći konzumenti u proseku popiju jednu i po šoljicu kafe tokom prepodnevnih časova. Svoje navike ne menjaju ni vikendom, kada je jutarnja kafa takođe naizostavna, kako bi se razbudili i pokrenuli. Tursku kafu uglavnom piju bez dodataka, a šećer i mleko najčešće dodaju u instant kafu.

Zaposleni ispitanici svoju jutarnju kafu najčešće ispijaju ćaskajući sa kolegama na poslu, dok stariji građani preferiraju da uživaju u kafi sami ili u društvu komšija. Mlađi ispitanici uglavnom nemaju ustaljene navike po pitanju konzumiranja kafe već to čine kod kuće, sa prijateljima u kafiću ili kod prijatelja.

Ljubitelji kafe se za tursku kafu opredeljuju zbog njenog prijatnog mirisa i jakog ukusa, kako bi se razbudili, dok se za instant kafu opredeljuju zbog dostupnosti proizvoda, kao i prijatnog mirisa, koju ispijaju iz čistog zadovoljstva i prilikom druženja sa prijateljima.

NESCAFÉ Classic kafa je 100% kafa dobijena ekstrakcijom iz prženih zrna kafe, dok granule nastaju isparavanjem vode. Sa 34 zrna odabrane brazilske kafe, koliko sadrži jedna šolja NESCAFÉ Classic, zadovoljstvo je probuditi se i započeti dan. Jak ukus, brza priprema i pristupačna cena čine NESCAFÉ Classic kafu idealnim izborom za sve ljubitelje kafe koji dan započinju jutarnjim ritualom ispijanja kafe.

Povezane vesti

Back to Top