Karolina Gočeva: Ima života i bez Luj Vitona!

Makedonska pevačica Karolina Gočeva nakon kraće diskografske pauze ponovo se vratila na scenu, albumom Kap ispod neba, koji je prvo objavljen za makedonsko, a pre mesec dana i za srpsko tržište.

U intervjuu za Tracara.com šarmantna pevačica govori o svom novom albumu, otkriva detalje o koncertu u Skoplju, kaže da je koncert u Beogradu još uvek u fazi realizacije, priča o svom modnom identitetu, zašto nikada ne bi ušla ni u jedan rijaliti, kao i to koliko se njena lista prioriteta promenila proteklih godina.

Na tvom novom albumu nalazi se pesma Više se ne vraćaš koja je duet sa Vlatkom Stefanovskim. Kako je došlo do vaše saradnje?

Vrlo spontano – pustili smo mu da čuje pesmu, svidela mu se i to je bilo to.

Pesmu Put za nigde uradila ti je Marija Šerifović. Kako si se odlučila da i nju angažuješ na svom novom albumu?

Marija je moja drugarica još iz vremena kad smo obe predstavljale svoje zemlje na Eurosongu u Helsinkiju. Zvala me je jednog jutra i rekla da ima super pesmu koju bi volela da baš ja otpevam. Pesma mi se dopala i odmah smo se dogovorile da je uvrstim na svoj novi album.

13.maja održaćeš koncert u Skoplju. Da li si počela sa pripremama? Šta publika može da očekuje?

Pripreme su već počele, ceo program je već osmišljen, znam kako tačno želim da izgleda i zvuči svaka pesma. Trenutno smo u fazi realizacije mojih ideja. Publika može da očekuje odlične muzičare na bini, dobru muziku, ali i nekoliko iznenađenja, koja ne bih želela da otkrijem. (smeh)

Najavila si i koncert u Beogradu, krajem godine…

Zapravo, na pitanje novinara da li planiram koncert u Beogradu, odgovorila sam da je u planu, a prenešeno je da sam najavila koncert. Ukoliko sve bude teklo po planu, beogradskog koncerta će biti, ali je još rano za određivanje tačnog datuma, o tome ću razmišljati nakon koncerta u Skoplju.

Već godinama uspešno gradiš karijeru i u Srbiji i u Makedoniji. Šta je tajna tvog uspeha?

Ne postoji nikakva tajna, samo sam takva kakva jesam i pevam ono što volim. Ne eksperimentišem i ne pravim kompromise kad je muzika u pitanju.

Da li je istina da snimaš duet sa Tonijem Zenom, koga publika u Srbiji najviše zna po učešću u Survivoru?

Toni je super dečko i odlično radi svoj posao, pa se nadam da će srpska publika vrlo brzo biti upoznata sa njegovom muzikom. Međutim, ne sećam se da sam ovo izjavila i ne postoji ništa konkretno po tom pitanju, mada ne mogu da kažem da nije moguće da do toga dođe u budućnosti.

Jedna si od pevačica koja se trudi, ali i uspeva da bude u toku sa aktuelnim svetskim modnim trendovima. Voliš modu ili je pratiš kao nužno zlo?

Nisam od onih koji slepo prate modu, već imam svoj stil i prihvatam samo one trendove koji meni odgovaraju. Ne volim uniformiranost i jako se obradujem kad vidim devojku koja ima izgrađen stil, nebitno kolko je para potrošila. Znači, ima života i bez Luj Vitona. (smeh) Svakako da imam i stilistkinju koja me sprema za svako medijsko pojavljivanje, ali privatno se sama sređujem i mogu da se pohvalim da sam vremenom naučila da se pristojno našminkam.

Kako je format rijaliti programa vrlo popularan u regionu, da li možeš da vidiš sebe kao učesnicu nekog od njih?

Iskreno, imala sam već nekoliko ponuda, ali stvarno ne znam kako bih se tamo snašla, uzimajući u obzir kolko mi teško pada to što se tu i tamo pojavi neki članak o mom privatnom životu… Verovatno ne bih izdržala okolnosti, pošto se sve snima i emituje na televiziji. Takođe, verujem da bi tako nešto ozbiljno uznemirilo i moje roditelje, pa nisam ni razmišljala o tim ponudama.

Koliko ti se život promenio ulaskom u četvrtu deceniju života? Da li su ti životni prioriteti ostali isti kao i pre deset godina?

Naravno da prioriteti nisu isti. Pre deset godina nisam nešto ozbiljno razmišljala o budućnosti što je sasvim normalno, bila sam neozbiljnija, neiskusnija, pridavala sam značaj nebitnim stvarima, a i zapostavljala neke mnogo bitnije. Dosta sam drugačija sada, prihvatam sebe takvu kakva jesam, znam svoje mane i svoje vrline, imam divne prijatelje za koje sam uvek tu, a najdragoceniji su mi trenuci provedeni u krugu porodice.

Kakvi su tvoji dalji poslovni i privatni planovi? Čuli smo da si ponovo zaljubljena?

Poslovni planovi su vezani za novi album, za predstojeći koncert u Skoplju i još neke već ugovorene angažmane. Što se privatnih planova tiče, ne znam šta ste vi čuli, ali koliko ja znam – još uvek sam sa istim dečkom. (smeh)

Tracara.com

Povezane vesti