Kim Kardashian i druge zvezde bojkotuju Facebook i Instagram zbog govora mržnje

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Kim Kardashian je samo jedna od mnogih američkih poznatih ličnosti, koje će zamrznuti aktivnosti na društvenim mrežama, kako bi skrenule pažnju na sve veće širenje mržnje i dezinformacija.

„Netačne informacije koje se dele na društvenim mrežama ozbiljno utiču na predstojeće izbore i podrivaju našu demokratiju te imaju ozbiljan uticaj na društvo“, stoji u saopštenju Kim.

Sve ovo deo je kampanje #StopHateforProfit, koju su u Americi pokrenuli borci za ljudska prava.

„Ne mogu da stojim po strani i ćutim dok razne platforme dopuštaju da se i dalje na njima šire govor mržnje i dezinformacije“, napisala je.

Kim Kardashian jedna je od najpraćenijih zvezdi na Instagramu, prati je 188 miliona ljudi, a ona neće objavlivati ništa 24 sata.

Pored nje, akciji su se pridružili i Leonardo DiKaprio, Sasha Baron Coen, Kerry Washington, Jennifer Lawrence, Katy Perry, kao i Ashton Kutcher, koji je poručio da „platforme nisu stvorene da bi širile mržnju i nasilje“.

Organizatori kampanje #StopHateforProfit, koja je pokrenuta u junu, optužili su Facebook i Instagram da ne čine dovoljno da bi sprečili govor mržnje i širenje lažnih informacija.

POSLEDNJE VESTI