Kletva Grammyja za najbolje debitante: gde su danas oni od kojih se očekivalo mnogo?

(foto: WireImage)
(foto: WireImage)

Verovatno najveće priznanje za sve muzičare koji su se tek pojavili na sceni jeste Grammy nagrada za najboljeg novog izvođača. Ovim trofejom mogu da se pohvale brojne velike zvezde kao što su Christina Aguilera, Alicia Keys, Maroon 5, John Legend, Adele i mnogi drugi. Međutim, tu su i pevači kao što su Justin Bieber, Boyz II Men ili Drake koji su izgubili svoj trofej u konkurecniji sa (dana) daleko manje poznatim umetnicima. Pitanje je, šta ti pevači rade danas.

Marc Cohn

https://www.youtube.com/watch?v=KK5YGWS5H84

Osvojio nagradu: 1991.
Sa njim su bili nominovani i: Boyz II Men, C+C music Factory, Seal, Color Me Badd
Gde je sada: Tokom ranih 90-ih godina svi su uživali uz Walking In Memphis. Nakon ovog hita, Cohn je napravio još sedam solo albuma, ali nijedan nije dobro prihvaćen od strane publike. Više nikada nije nominovan ni za jednu drugu prestižnu nagradu

Arrested Development

Osvojili nagradu: 1993.
Sa njima su bili nominovani i: Billy Ray Cyrus, John Secada, Kris Kross, Sophie B. Hawkins
Gde su sada: Oni su te iste godine proglašeni i za bend godine od strane Rolling Stone magazina. Međutim, nakon samo tri godine bend se rastao.  2000. godine su se ponovo okupili, ali nisu uspeli da steknu staru slavu.

Hootie & the Blowfish

Osvojili nagradu: 1996.
Sa njima su bili nominovani i: Alanis Morissette, Brandy, Shania Twain, Joan Osborne
Gde su sada: Bend je postojao sve do 2008. godine. Međutim, oni više nikada nisu uspeli da osvoje publiku kao što su to uradili prvim albumom. Lider grupe Darius Rucker je potom nastavio sa zavidnom solo karijerom. Pre tri godine je osvojio Grammy nagradu za klasik country muzike Wagon Wheel.

Paula Cole

Osvojila nagradu: 1998.
Sa njom su bili nominovani i: P. Diddy, Hanson, Erykah Badu, Fiona Apple
Gde je sada: Ona trenutno predaje na Berkley muzičkom koledžu. I dalje povremeno nastupa i snima muziku, ali njeni albumi nisu ni izbliza slušani kao što je to nekada bio slučaj.

Shelby Lynne

Osvojila nagradu: 2001.
Sa njom su bili nominovani i: Brad Paisley, Jill Scott, Papa Roach, Sisqo
Gde je sada: Ona je ubzo nakon što je dobila ovu nagradu osnovala svoju nezavisnu izdavačku kuću. Mnogi je pamte i po ulozi majke Johnnya Casha u filmu Walk the Line.

Norah Jones

Osvojila nagradu: 2003.
Sa njom su bili nominovani i: John Mayer, Ashanti, Avril Lavigne, Michelle Branch
Gde je sada: Iako je nezaobilazno ime kada je moderni jazzy u pitanju, Jonesina karijera nije nastavila putem kako je planirano. Ona je izbacila šest albuma, ali njen poslednji prijekat je prodat u manje od 45.000 primeraka

Esperanza Spalding

Osvojila nagradu: 2011.
Sa njom su bili nominovani i: Justin Bieber, Drake, Florence + Machine, Mumford and Sons
Gde je sada: Ako danas pogledamo nominovane za najboljeg novog izvođača 2011. godine, pobeda mlade Esperanze je svakako iznenađenje. Ona je publiku osvojila svojim moćnim glasom. Ove godine je objavila novi album na kojem se između ostalog sarađivala i sa Brunom Marsom, ali njena popularnost ne može ni da se uporedi sa Bieberom i Drakeom.

Povezane vesti

Back to Top