Ko se kako sprema za Božić?

Ono što je zabeležio Press-ov fotoreporter su Ognjen Amidžić i misica Sandra Obradović koji se kupovinom na pijaci spremaju za veliki praznik.

Iako je uslikana na pijaci na Novom Beogradu, gde je birala badnjak i poklone za svoje najmilije, donedavna farmerka Sandra Božić će provesti sa porodicom u Požarevcu.

sandra

Ognjen Amidžić se na pijaci na Banjici takođe opremio kako dolikuje za predstojeći veliki praznik, koji će provesti uz bogati trpezu sa svojom suprugom Milicom, dok će im se u večernjim satima u njihovom domu pridružiti i najbolji prijatelji…

ognjen

Evo kako će poznata folk pevačica Svetlana Ražnatović proslaviti praznik:

“Božić uvek proslavljam kod kuće u krugu najbližih. Kao uvek, i ove godine uz mene će biti sin Veljko i ćerka Anastasija i moj dečko Vlada. Veoma mi je žao što sa nama neće biti moji roditelji i sestra Lidija, koja će sa svojom porodicom biti na Kipru. Poštujem sve običaje – unosimo badnjak, imamo položajnika, a sa decom i Vladom otići ću na ponoćnu božićnu liturgiju” – kaže Ceca za Press.

milena dravic

Legendarni glumački par Milena Dravić i Dragan Nikolić proslaviće najveći hrišćanski praznik u krugu svoje porodice, uz česnicu i bogatu trpezu.

“Volimo Božić i uvek ga slavimo u krugu najbliže porodice. Tako će biti i ove godine, pa će sa nama biti Draganova majka, koja je vrlo stara, moj brat i najuža rodbina. Atmosfera je uvek svečana – prvo slavimo Badnje veče i tada unosimo badnjak u dom, a sutradan mesimo česnicu, obavezno stavljamo paru u nju i spremimo bogatu trpezu” – kaže Milena.

Pevač Željko Joksimović Božić će proslaviti tradicionalno u svom beogradskom domu.

“Za Božić nikada ne radim, pa ću taj praznik i ovog puta proslaviti svečano sa porodicom u svom domu u Beogradu. Trudim se da poštujem običaje koliko je to moguće u gradskoj sredini. Uvek imam bogatu trpezu, za koju je uglavnom zadužena moja majka.”

Lepo… A kako ćete vi provesti Badnje veče i sutrašnji praznik Božić? :)

izvor i foto: pressonline.rs

Povezane vesti

Back to Top