Koliko košta hit: Najskuplje pesme ikada na našoj estradi

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Koliko su pevači spremni da plate za hit? (foto: Screenshot)

Odavno je poznata izreka ‘Kol’ko para, tol’ko muzike’, koja najbolje ide uz kompozitore i tekstopisce.

Kako su oni ti koji stvaraju hit koji neki pevač treba da iznese svojom emocijom i glasom, ne čudi što taj svoj trud i talenat debelo naplaćuju. U estradnim krugovima se znaju tarife i cenovnici numera za koje se sa sigurnošću može tvditi da će biti veliki hitovi i slušani godinama i decenijama unapred. Tako je cena jednog hita kod Marine Tucaković od 2,500 do 4.000 evra, što zavisi od toga za koga pesmzu piše, prenosi Kurir.

A tri najskuplje numere na našoj estradi ikada su:

Usne boje vina, koju potpisuju Marina Tucaković, Romario i Kobac, a koju otpevao Boban Rajović, koštala je čak 18.500 evra. S obzirom na to da ga je ova pesma proslavila, ovo je bio odličan potez Rajovića. Boban je, s druge strane, za pesmu Autoput, dao 8.000 evra, ali ona nije postigla nikakav uspeh. „Ono što ti se kroz posao ne vrati, najskuplje te košta“, rekao je Boban tada.

Druga najskuplja pesma na estradi je balada Laku noć Saše Dragića, a koju je otpevao Adil Maksutović. Pesma je koštala 25.000 evra, a Adil sa njom probio na muzičkoj sceni i pobedio na Grand festivalu 2012. godine, te mu se uloženi novac višestruko ispaltio.

https://www.youtube.com/watch?v=c9EurXPJ4IQ

Titulu najskuplje pesme nosi Romale Romali, koju je napisao Kiki Lesendrić, a kojom je Ana Nikolić osvojila drugo mesto na Beoviziji 2006. godine. Ana je za ovu pesmu, koju je Nataša Bekvalac odbila, platila čak 30.000 evra, a sudeći po popularnosti koju je stekla, ovo je bio odličan potez u pevačicinoj karijeri. Iako je Kikiju ova pesma donela poprilično dobru zaradu, to je ništa u poređenju sa tim da je Ana na ovoj pesmi zaradila neverovatnih 300.000 evra, prenosi Kurir.

https://www.youtube.com/watch?v=Y48YZrM-r3w

POSLEDNJE VESTI