in ,

Leonardo DiCaprio konačno osvojio Oskara! Evo šta je rekao u govoru zahvalnice!


(foto: Chris Pizzello/Invision/AP)
(foto: Chris Pizzello/Invision/AP)

I to čudo se konačno dogodilo. Iako važi za jednog od najboljih glumaca današnjice Leonardu DiCapriju je svake godine izmicalo najznačajnije priznanje na polju filma, tj. odlikovanje Američke filmske akademije u vidu Oskara. Sve do sinoć kada mu je uručen ovaj trofej za ulogu u filmu Povratnik.

Rola vojnog izviđača je napokon razrešila Lea prokletstva po kom već godinama unazad nikako da na svoju policu stavi zlatnu statuu, pa nije ni čudo što su sve kolege stojećim ovacijama dočekale njegov trijumf nakon što je proglašen za najboljeg glumca godine.

„Hvala vam. Hvala Akademiji, hvala svima koji se nalaze u ovoj prostoriji“, rekao je Leo kroz konstantan smeh koji nije mogao da prikrije.

„Čestitam i ostalim koji su bili nominovani na neverovatnim ulogama“, iskreno je poručio DiCaprio, a potom se poimence zahvalio svima koji su učestvovali u radu na filmu Povratnik, ali i svima onima koji su imali odlučujući uticaj na njegovu karijeru od samih početaka do danas.

Na kraju, posle zahvalnice roditeljima i prijateljima, Leonardo je iskoristio momenat za koji zna da ceo svet posmatra da skrene pažnju na klimatske promene i makar malo probudi svest o ozbiljnosti ovog problema kojim se on sam bavi već godinama.

Kompletnu listu dobitnika Oskara za ovu godinu možete pogledati klikom na OVAJ LINK.

Ceo govor možete pogledati ovde.

https://www.youtube.com/watch?v=dyp_DVgT260