Search
Close this search box.

Lori Loughlin kaže da nije davala mito da bi se njena deca upisala na fakultet

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Holivudska glumica Lori Loughlin, njen suprug modni dizajner Mossimo Giannulli i drugi istaknuti roditelji izjasnili su se da nisu krivi za davanje mita za upis dece na fakultet.

Za razliku od koleginice Felicity Huffman koja je priznala krivicu, Lori i još desetak roditelja rešilo je da na sudu dokaže da nisu dali mito.

Glumica i dizajner, optuženi su za davanje mita od 500.000 dolara kako bi njihove ćerke bile primljene na Univerzitet u Južnoj Kaliforniji kao veslačice, iako se nijedna nije bavila veslanjem. Još nekoliko roditelja se izjasnilo da nisu krivi.

Tužba, kojom je obuhvaćeno više od 50 ljudi otkrivena je pre nekoliko nedelja, a među školama koje su primile mito su i Stanford, Georgetown i Univerzitet Južne Karoline.

U tužbi se navodi da je Felicity, zajedno sa suprugom “dala više od 15.000 dolara navodne donacije, koja je iskorišćena za prevaru na prijemnom ispitu njene najstarije kćerke. Isto je želela da ponovi i sa mlađom kćerkom, ali je od toga odustala.”

Glava cele operacije bio je izvesni čovek iz Kalifornije, koji je imao razrađen biznis ne bi li studentima pomagao da upišu željeni fakultet. Roditelji bu mu platili određenu svotu novca, svesni toga šta činje, a on bi potom potplatio neke od profesora ili trenera na željenoj obrazovnoj ustanovi.

FBI je navodno snimio telefonske pozive između glumica i svedoka, sa kojima su razgovarale o davanju mita, a koji sarađuju sa istražiteljima.

POSLEDNJE VESTI