Glumice Felicity Huffman, Lori Loughlin davale mito kako bi im deca upisala prestižne fakultete

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Glumice Felicity Huffman iz serije Očajne domaćice Lori Loughlin optužene su da su bile deo prevarantske šeme u kojoj su roditelji davali mito (ukupne vrednosti do 6 miliona dolara), ne bi li njihova deca upisala elitne fakultete, među kojima su Harvard i Yale.

Nije poznato da li su glumice trenutno u pritvoru, a njihovi predstavnici za medije još uvek nisu dali nikakav komentar. Ono što je poznato jeste da većina studenata nije znala da su fakulteti potplaćeni kako bi ih primili.

Tužba, kojom je obuhvaćeno više od 50 ljudi, uključujući supruga Lori, Mossima Giannullija, otkrivena je u utorak, a među školama koje su primile mito su i Stanford, Georgetown i Univerzitet Južne Karoline.

U tužbi se navodi da je Felicity, zajedno sa suprugom „dala više od 15.000 dolara navodne donacije, koja je iskorišćena za prevaru na prijemnom ispitu njene najstarije kćerke. Isto je želela da ponovi i sa mlađom kćerkom, ali je od toga odustala.“

Glava cele operacije bio je izvesni čovek iz Kalifornije, koji je imao razrađen biznis ne bi li studentima pomagao da upišu željeni fakultet. Roditelji bu mu platili određenu svotu novca, svesni toga šta činje, a on bi potom potplatio neke od profesora ili trenera na željenoj obrazovnoj ustanovi.

FBI je navodno snimio telefonske pozive između glumica i svedoka, sa kojima su razgovarale o davanju mita, a koji sarađuju sa istražiteljima.

POSLEDNJE VESTI