Marina Tucaković tuži albansku pevačicu zbog krađe

Marina je besna jer je pevačica ukrala 'Kukavicu' (foto: Svet)
Marina je besna jer je pevačica ukrala ‘Kukavicu’ (foto: Svet)

Naš najpoznatiji tekstopisac Marina Tucaković i njen suprug Aleksandar Futa Radulović razmišljaju da na adresu albanske pevačica Džemile Veseljaj upute tužbu jer je bez njihove dozvole snimila pesmu Kukavica Svetlane Cece Ražnatović.

U albanskoj verziji pesma nosi nazvi O Qyqan i postigla je veliku popularnost nakon što je Džemila pesmu izvela u emisiji Arkiva šćip. Nakon emitovanja, javnost je prepoznala Cecin hit iz devedesetih.

Niko nas nije zvao za dozvolu da snimi Kukavicu, pa je nismo nikome ni dali. Imam svog pablišera koji se bavi zaštitom mojih i Futinih autorskih prava i konsultovaćemo se s njim šta treba da radimo, tačnije da li ćemo podneti tužbu. Takvoj praksi treba stati na put” rekla je Marina za PulsOnline i dodaje da je imala priliku da čuje snimak albanske verzije pesme

Dobra pesma se ne može upropastiti. Albanci su vrlo muzikalan narod. I mi smo ranije obrađivali pesme drugih. Sigurno ima još nekih mojih pesama koje su snimljene negde u svetu, a da za to ne znam” zaključila je Marina.

Sa druge strane, Ceca nije čula obradu. “Prava adresa za vaša pitanja su Marina i Futa, koji su autori pesme. Nisam pratila šta se pisalo, niti sam čula pesmu” rekla je Ceca.

Povezane vesti