Search
Close this search box.

Mlade nade: Upoznajte Đorđa Milanovića!

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Tračara nastavlja da promoviše talenovane i perspektivne mlade ljude! Nakon Bojane Vasev Nenada Ristića predstavljamo vam Đorđa Milanovića!

Đorđe, predstavi se čitaocima Tracara.com.

Moje ime je Đorđe Milanović ! Imam 19 godina. Rođen sam i živim u Jagodini. Potičem iz muzičke porodice i možda je to razlog što sam od malih nogu počeo da se bavim muzikom.Već od svoje četvrte godine nastupam na velikim nacionalnim festivalima za decu kao što su Dečije beogradsko proleće, Zlatno zvonce u Novom Sadu, Majska pesma u Nišu, Zlatna pahulja u Rožaju i mnogi drugi… Nastupao sam i na međunarodnom takmičenju dečije muzike Primavera u Temišvaru i osvojio prvu nagradu stručnog žirija, prvu nagadu dečijeg žirija i nagradu publike. Jednostavno, dobro mi je išlo. Pevao sam pesme koje je na tekstove poznatih dečijih pesnika komponovao Jovan Adamov, kompozitor i dirigent plesnog orkestra RTVNS. Kao petogodišnjak nastupao sam pred prepunim dvoranama Sava centraSrpskog narodnog pozorista, Doma sindikata, Spensa.

Sviraš čak tri instrumenta: violinu, violu i klavir! Kako je započelo tvoje muzičko usavršavanje?

Kao petogodišnjak, postao sam polaznik specijalne škole za muzičke talente Horeum Margi u Ćupriji, odsek violina. Bio sam u klasi poznatog violiniste Vladimira Bobića. Dobro sam napredovao,vreme je prolazilo, osvajao sam mnoge nagrade i kao pevač i kao violinista. U srednjoj školi prešao sam na odsek viola, tako da sada sviram violinu ,violu i klavir. Po završenoj srednjoj školi,odlučio sam da se oprobam u inostranstvu. I posle prvog pokušaja na prijemnom ispitu u Bazelu, u Švajcarskoj, postao sam polaznik internacionalne muzičke akademije. To je novo iskustvo koje ne mogu opisati. Profesori iz celog sveta, izvanredni studenti… Nastupi sa poznatim muzičkim umetnicima… Nov način školovanja… Novi pristup instrumentu… Nova energija, nove ambicije…

Tvoje obrade aktuelnih hitova vrlo su popularne na internetu.

Volim svoj instrument! Sa prelepom bojom zvuka, neverovtnih tehničkih mogućnosti, na njemu podjednako dobro zvuče i klasične melodije, i etno i pop i rok…. To me je podstaklo da zasviram melodije koje rado slušam, ali i one koje drugi rado slušaju. Počeo sam da pravim obrade za poznate savremene kompozicije. Tako je nastala Love the way you lie (duet Eminema i Rijane), Paparazzi Violin cover (Lady Gaga), a poseban izazov mi je bio i hit Jelene Karleuše Insomnia… Klipove sa svojim obradama postavio sam na Youtube i iznenadio se koliko su ti klipovi za kratko vreme bili gledani. To me je ohrabrilo… Shvatio sam da se to ljudima dopada i sada sa novim elanom spremam nove obrade kojima ću, pre svega iznenaditi sebe, a onda i druge.

Faris Yuma

——————————————

Ukoliko ste zainteresovani da vas predstavimo kroz rubriku Mlade nade, pošaljite nam mail na mail@tracara.com i ukoliko nam se svidite napisaćemo kraću priču o vama.

POSLEDNJE VESTI