Search
Close this search box.

Moćni Rendžeri predstavljaju prvog gej Rendžera

(foto: Lionsgate)
(foto: Lionsgate)

Ove godine nas očekuje premijera novog filma o Moćnim Rendžerima, a osim onih koji su odrastali uz ove super junake, novo ostvarenje će verovatno zaintrigirati i pripadnike LGBT populacije, budući da će se prvi put u ovom serijalu pojaviti Renžder koji je naklonjen istom polu.

Radi se o Žutom Rendžeru, odnosno Trini, koju tumači Becky G, koja u ovom filmu neće imati ljubavne probleme sa dečkom, nego sa devojkom.

Mnogi smatraju da režiser ovog serijala Dean Israelite pokušava da vrati dug Davidu Yostu, koji je još 90-ih igrao Plavog Rendžera, a koji je napustio spomenuti serijal nakon što nije mogao da se nosi sa prozivkama na račun svoje seksualnosti, budući da je javno priznao da je gej.

Sam Yost je podržao ovu odluku kreativnog tima Moćnih Rendžera, a na forumima koji okupljaju zaljubljenike u filmove koji su nastali iz stripova se uveliko raspravlja o tome da je ovo prvi put da ćemo biti u mogućnosti da na filmu vidimo gej-protagonistu superheroja, ali da to u samim stripovima odavno nije novina. Tako su, na primer, Catwoman, Harley Quinn, Wonder Woman i mnogi drugi super junaci u stripovima bili gej, dok bi ih na velikom platnu uvek predstavljali kao heteroseksualne.

POSLEDNJE VESTI