MTV nagrade: Negativ vas poziva da ih podržite!

Kao što znate, nedavno smo saznali koji su to muzičari iz regiona nominovani za Best Adria Act, kategoriju u okviru evropskih MTV nagrada, koje će biti dodeljene na svečanoj ceremoniji u Madridu, 7. novembra. Popričala sam sa Milenom Zlatanovićem, basistom benda Negativ, koji su pored Gibbonija, Eda Majke, Gramophonedzie i Leeloojamais nominovani u ovoj kategoriji.

Kako ste u bendu Negativ primili vest da ste nominovani za MTV nagradu u okviru kategorije Best Adria Act?

Iskreno nismo očekivali da će nas da zadesi nominacija. Svesni smo svog kvaliteta, ali nekako su nas te nominacije uvek zaobilazile. Tako da nas je ta vest baš iznenadila, naravno u pozitivnom smislu. Iskreno dosta nam znači, jer nakon 10 godina na sceni ovo je prava konfirmacija da ono što radimo je dobro. Svakom umetniku prija pohvala njegovog rada, pogotovo pohvala ovakvih razmera. Ipak je MTV televizija na kojoj smo kao klinci gledali neke bendove zbog kojih sada se bavimo muzikom. Kada te taj MTV sada nominuje za najboljeg izvođača iz regiona, to je stvarno značajna stvar.

Ukoliko pogledamo nominovane, reklo bi se da je muzička scena, bar što se tiče pop, rok, hip-hop i elektro muzike u regionu prilično raznovrsna i kvalitetna. Ipak, da li je to realan prikaz muzičke scene na Balkanu?

Realno, muzička scena na Balkanu je uvek imala izuzetno kvalitetne izvođače u svim muzickim žanrovima. Naravno, ovde pričamo o malo urbanijoj muzici. Svi znamo, na žalost, na koji muzički žanr je orjentisan najveći deo populacije na Balkanu. Ipak je dobro što je ove godine MTV imao prilično mainstream izbor za nominacije. Iako iz različitih žanrova, svi izvođači su prilično popularni i prihvaćeni od strane publike. Prija nam da budemo u ovom društvu nominovanih, što je na još neki način potvrda kvaliteta.

Nominovani ste od strane publike, da li vam to specijalno znači?

To je najbitnije, jer se u stvarnosti samo to i računa, koliko ljudi prati i podržava to sto radiš. Zato nam je ova nominacija posebno bitna i draga.

Sad nam reci ono najbitnije, kako moji čitaoci mogu da glasaju za vas?

Glasanje se može obaviti na sajtu www.ema.mtvadria.com/vote , kategorija Best Adria Act i naravno glasate za Negative. Kada se pojavi logo sponzora na dugmetu za glasanje to znaci da ste jednom uspesno glasali. MTV takođe u ovom takmičenju boduje posvećenost publike, tako da za svakog izvođača se moze glasati do 100 puta dnevno. Treba samo da nakon glasanja kliknete na neku drugu kategoriju nominovanih pa ponovo na Best Adria Act i ponovo na Negative. Kada vam se pojavi “you have exceeded the amount of votes allowed” to znači da ste ispunili dnevnu kvotu za glasanje. Nakon 24h mozete ponovo da glasate i tako svaki dan do 15. oktobra 2010.

Ovom prilikom pozivam sve čitaoce Tračare da nas podrže u ovom nama jako bitnom trenutku u našoj karijeri. Potrebno je samo 8 minuta dnevno za 100 glasova. I pobednik MTV Best Adria će biti iz Srbije!

Da li očekujete da ćete se baš vi pojaviti na bini evropskih MTV nagrada u Madridu, 7. novembra, kako biste primili nagradu za najbolje u regionu?

To je nalepši mogući scenario za ovu priču. Jako bi voleli da nam se to desi. Jednim delom jer bi to bila svakako fantastična kruna naše 10-godišnje karijere, pa bi bilo sjajan način da se obeleži ovaj jubilej. A sa druge strane priznanje da ste najbolji bend na Balkanu… Da li je potrebno da komentarišem? Očekivanja su uvek pozitivna i daćemo sve od sebe da opravdamo nominaciju.

Koje su još novosti vezane za Negativ, pored nominacije za MTV nagradu?

Negativ, svakako pranira da se koncertno angažuje, s obzirom da je jesen koncertna sezona u Srbiji i regionu. Verovatno će ova nominacija pomoći da se bend malo više afirmiše na teritoriji Hrvatske i Slovenije. Bend ima u planu par novih pesama koje bi stavili na jedno izdanje koje bi obeležilo desetogodišnjicu, a bilo bi sastavljeno od najvećih hitova sa prethodna 4 studijska albuma. Što bi rekli The Best Of Negative. Ima više nego kvalitetnog materijala za tako nešto. Svakako nam je neostvarena ideja da odsviramo i snimimo jedan unplugged koncert. Nominacija za MTV je malo poremetila tok planova, naravno u pozitivnom smislu, tako da su sve aktivnosti i prioriteti benda usmereni ka promovisanju ove nominacije i pozivanju publike da nas podrži u ovom nama više nego bitnom događaju.

Povezane vesti

Back to Top