Narodnjak za Eurosong se bira 6. marta!

goran bregovic

Pesme od koje će nas jedna predstavljati na izboru za pesmu Evrovizije u Norveškoj, kako kaže kompozitor Goran Bregović su poput “Kalašnjikova”” i Mesečine”: “Brze su, vesele, svadbarske, a trube im daju posebnu energičnost.”

Ono što će se nekima svideti, a nekima i ne, pesma će definitivno biti narodnjak, a ko će je otpevati, to je sledeće pitanje. Kako piše današnji Blic, Bregović će u svom studiju sredinom februara napraviti audiciju za desetak pevača a zatim napraviti svoj uži izbor.

Tri izabrana pevača će zatim nastupiti na programu RTS-a i to 6. marta, gde će glasovima publike biti odlučeno ko je naš predstavnik.

Brega već ima neke svoje favorite, a kako se priča na ovoj audiciji će se verovatno pojaviti Ceca, Stoja, Slavica Ćukteraš i Tanja Savić, jer kompozitor voli “peskovite” glasove kakve ove pevačice imaju.

“Pesme koje je komponovao jesu narodnjaci i logično je da ih narodnjak i peva. Pri tom, Brega često pominje da Tijana Dapčević veoma lepo peva folk pesme, a uz to je i lepa i harizmatična”, dodao je izvor lista blizak Goranu Bregoviću.

izvor: Blic.rs

Povezane vesti

Back to Top